Гемодіалізний центр у Кропивницькому розширив перелік медичних процедур

Із грудня перелік медичних послуг у  гемодіалізному центрі, що розташований на базі міської лікарні №2 імені Святої Анни розширився: гемодіаліз доповнився додатковими процедурами – плазмоферезом та гемосорбцією.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Зараз у Центрі обліковуються 43 пацієнти, а щодня процедуру гемодіалізу проходять 22 особи.

“Такі процедури необхідно проводити при аутоімунних захворюваннях, при значних інтоксикаціях, алергічних захворюваннях, при псоріазі і ревматоідному артриті, – зазначила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук. – Якщо гемодіалізний апарат виводить сечовину, креатинин та електроліти, то нова система очищує кров від певних токсинів та алергенів. Вона також може використовуватися при гострих отруєннях лікарськими засобами в реанімації, алкогольній інтоксикації. Незамінна річ для лікарів-інфекціоністів”.

6ce9626e3d6be633b681f66f8f97f348.jpg

У відділенні гемодіалізу повідомили, що протягом місяця сорбціонною процедурою вже скористалися 15 осіб. І хоча апарат входить в табельне оснащення гемодіалізного центру, але направлення на проходження очисної процедури пацієнти можуть отримати і в поліклініках обласного центру.

Нагадаємо, в обласному кардіодиспансері запрацював новий мобільний ангіограф.

Читайте також: На Кіровоградщині відкрили другу в Україні сільську амбулаторію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар