Близько 700 резервістів прийшли у військкомати Кіровоградщини після оголошення воєнного стану

Після оголошення воєнного стану у 10 областях країни, до військових комісаріатів Кіровоградської області звернулися близько 700 резервістів.

Про це під час апаратної наради розповів голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Резервісти першої черги, як і передбачається законом, своєчасно звернулися до військових комісаріатів. Це захисники, які мають досвід проходження служби в зоні ООС. Це хлопці, яких ніхто не розшукував, вони самі своєчасно з’явилися до військкоматів”, – підкреслив очільник області.

Як зазначив Сергій Кузьменко, військові будуть направлені до навчальних центрів або військових частин, де упродовж 15-20 днів проходитимуть відповідну військову підготовку.

Сергій Кузьменко вкотре звернув увагу на те, що військовий стан стосується в основному військових частин ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції і тих держслужбовців, які мають перейматися цим питанням.

“На життя громадян військовий стан абсолютно ніяк не впливає. Країна живе своїм життям,” – підкреслив він.

Нагадаємо, 26 листопада, Верховна Рада України затвердила указ Президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану. Нардепи віддали 276 голосів “за” пропозицію глави держави – запровадити воєнний стан на 30 днів на території 10 областей, які межують із країною-агресором Російською Федерацією, придністровською ділянкою молдавського кордону та розташовані уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар