“Кіровоградтепло” хоче знову підвищити тарифи на теплопостачання для кропивничан

© zhzh.info

Теплопостачальне підприємство ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», послуги якого у вересні цього року здорожчали на 15,45%, планує знову підвищити тарифи на теплову енергію – ще на 16%. У ДП «Кіровоградтепло» причинами такого кроку називають здорожчання газу, електроенергії, паливо-мастильних матеріалів та інших складових тарифу. Запропоновані “тепловиками” тарифи мають розглянути та затвердити члени виконкому міської ради.

Повідомлення про намір здійснити коригування діючих тарифів на теплову енергію ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» опублікувало на своєму офіційному сайті, інформує Перша електронна газета.

Так, для мешканців житлових будинків без будинкових та квартирних лічильників теплової енергії планують встановити тариф 54,54 грн/1 м² (зростання на 16%). А для мешканців житлових будинків із будинковими та квартирними лічильниками теплової енергії – 2140,46 грн/Гкал (зростання на 16%).

Водночас ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» планує на 13% зменшити тарифи на теплопостачання для бюджетних установ та організацій (2 167,55 грн/Гкал) та для інших споживачів (2 167,55 грн/Гкал).

Такі зміни тарифів на теплову енергію для всіх категорій споживачів та послугу з централізованого опалення, що надається населенню, у ДП «Кіровоградтепло» пояснюють такими чинниками:

  • зміна ціни на природний газ, а саме, збільшення ціни для категорії «населення» на 26,17% та зменшення для категорій «бюджетні установи та організації» та «інші споживачі» на 21,14%; у зв’язку із введенням з 1 листопада 2018 р. в дію постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018р. № 867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», якою для виробників теплової енергії затверджені нові ціни на природний газ;
  • збільшення вартості електроенергії на 3%;
  • збільшення витрат на амортизаційні відрахування на 41%;
  • збільшення вартості паливо-мастильних матеріалів на 20%;
  • збільшення витрат на послуги банків з приймання платежів від населення (пов’язане зі збільшенням собівартості теплової енергії).

За інформацією “тепловиків”, нині рівень відшкодування затвердженим тарифом собівартості послуг для населення становить лише 84%.

Нагадаємо, на ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» діють тарифи встановлені рішенням виконкому Міської ради міста Кропивницького № 462 від 11.09.2018. Тоді вартість теплової енергії для кропивничан підвищили на 15,45% – для будинків із будинковими та квартирними лічильниками – 1 852,82 грн/Гкал, а для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних лічильників – 47,21 грн/1 м².

Структури скоригованих тарифів зазначені в додатках (Додаток 1 та Додаток 2).

Зауваження та пропозиції споживачів щодо прогнозних тарифів приймаються у письмовому та/або електронному вигляді у термін з 09.11.2018 року по 19.11.2018 року включно за адресою: м. Кропивницький, вул. С. Гришина, 23/16 або на електронну адресу E-mail: kir-teplo@ukr.net.

Нагадаємо також, що 6 листопада, депутати міської ради Кропивницького підтримали проект рішення про повернення у комунальну власність цілісного майнового комплексу, який перебував у оренді ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Усе майно планують передати на баланс комунального підприємства “Теплоенергетик”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар