У Кропивницькому заборонили продаж алкоголю вночі

© retail-loyalty.org

Сьогодні, 6 листопада, депутати міськради Кропивницького підтримали рішення про заборону продажу алкогольних напоїв на території міста із 22:00 до 8:00.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Згідно із ухваленим рішенням, на території Кропивницького із 22:00 до 8:00 буде заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин. Заборона не стосується закладів ресторанного господарства.

Такі повноваження місцевим органам влади надала Верховна Рада, ухваливши у березні цього року Закон України №2376-VIII.

Нагадаємо, у травні це питання обговорювали під час “круглого столу” у міській раді.

Через алкоголізм та пияцтво у нашій державі щороку помирає понад 40 тис. осіб; за рівнем споживання алкоголю Україна посідає одне з перших місць у світі; за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді.

У Кропивницькому, згідно з інформацією управління охорони здоров’я міськради, у 2017 році показник захворюваності на алкоголізм становив 8,7 осіб на 10 тисяч населення, алкогольними психозами страждали – 2 осіб на 10 тисяч населення.

За інформацією Кропивницького відділу поліції, протягом 2017 року на території міста було скоєно 27 правопорушень та злочинів особами у стані алкогольного сп’яніння.

На думку міської влади, така заборона необхідна для попередження та зменшення вживання алкоголю серед населення, зменшення шкідливого впливу алкоголю на здоров’я містян, зменшення кількості злочинів скоєних у стані алкогольного сп’яніння та популяризація здорового способу життя серед кропивничан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар