У Кропивницькому дореконструювали дитяче інфекційне відділення на Валах

© kr-rada.gov.ua

Сьогодні, 14 вересня, у Кропивницькому по другому колу відкрили дитяче інфекційне відділення центральної міської лікарні, що на фортечних валах. У березні 2016 року його вже відкривали, а протягом 2017-2018 рр. продовжили дореконструйовувати.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Ремонт другої черги дитячого відділення тривав протягом 2017 – 2018 років. На нього з міського бюджету виділили 1,5 мільйони гривень. Тепер у відділенні гарні світлі палати, з новими ліжками та санвузлами, з казковими візерунками на стінах, які створили викладачі та вихованці дитячої художньої школи, маніпуляційні із сучасним обладнанням.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук урочисто відкрили відділення, ознайомилися з виглядом усіх палат.

Загалом, дитяче інфекційне відділення розраховане на 55 ліжок. Перший поверх – це палати – бокси, тут завжди лікують діток, що можуть нести загрозу інфікування.

Дитяче інфекційне відділення відкрито в структурі лікарні з 1986 р. Багато років у стінах відділення отримують лікування діти з інфекційною патологією як з м. Кропивницького, так і зі всієї Кіровоградської області.

У відділенні на теперішній час працює 8 лікарів, серед яких 3 молодих спеціалісти. Хворі діти від народження до 18 років цілодобово отримують кваліфіковану медичну допомогу.

У березні 2016 р. до складу відділення було приєднано 15 інфекційних ліжок з КЗ «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги» для хворих із крапельною групою інфекційної патології, як для дітей, так і для дорослих. Так, за період з 01 січня 2018 р. отримали лікування 123 дорослих хворих з високо контагіозною інфекційною патологією: кір, краснуха, вітряна віспа, паротит. З початку 2018 року проліковано 1455 дітей.

Протягом 2017-2018 років тривав завершальний ремонт частини дитячого інфекційного відділення для розміщення у боксовані приміщення та ізолювання хворих з кишковою патологією, дизентерією сальмонельозом, гострими гастроентероколітами не уточненими, гострими в’ялими паралічами, ієрсиніозом тощо.

Для капітального ремонту фасаду дитячого інфекційного відділення було виділено із міського бюджету 524,3 тис. грн. На благоустрій території виділено 534,1 тис. грн. Внутрішні роботи виконувались Управлінням капітального будівництва Міської ради м. Кропивницького на суму 4 млн 280 тис. грн.

Крім того, за рахунок коштів міського бюджету придбано матеріально-технічне оснащення для дитячого інфекційного відділення на загальну суму 320,3 тис. грн.

Нагадаємо, у березні 2016 році у Кропивницькому теж урочисто відкривали дитяче інфекційне відділення.

© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua

Нагадаємо,минулого року у Кропивницькому провели ряд масштабних реконструкцій та ремонтів у медичних закладах.

11 вересня 2017 року після капремонту відбулося відкриття приміщення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4 КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кропивницький”.  На ремонт медзакладу витратили 953 000 грн, а закупка обладнання обійшлася у 91 930 грн.

12 вересня 2017 року у Кропивницькому відбулося офіційне відкриття міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня. Під час урочистостей закладу подарували сертифікат на дитячий рентген апарат вартістю понад мільйон гривень.

13 вересня 2017 року у Кропивницькому офіційно відкрили інсультне відділення міської лікарні швидкої медичної допомоги. Створення відділення гострої судинної неврологічної патології вартувало міському бюджету майже 8 млн грн. Розраховане воно на 50 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 5 ліжок. Як зазначила начальниця управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук, вже з 19 вересня відділення почне проводити госпіталізацію пацієнтів.

14 вересня 2017 року у приміщенні колишнього відділення консервативної гінекології пологового будинку ім. Святої Анни відкрили нове гемодіалізне відділення, де будуть проходити детоксикацію, зокрема, пацієнти з хронічною нирковою недостатністю.

12 січня 2018 року на площі перед міськрадою Кропивницького презентували 4 спецавтомобілі, які були закуплені для лікувально-профілактичних закладів міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар