Протестувальники тимчасово відкрили проїзд трасою Кропивницький – Миколаїв

© Олена Шворак у Facebook

На Миколаївщині жителі села Возсіятське, які майже три доби блокували рух транспорту трасою національного значення “Кропивницький-Миколаїв”, тимчасово відкрили проїзд для усіх видів транспорту. Блокували дорогу з вимогою її ремонту. Наразі пристали на пропозицію обласних та районних депутатів. Ті повідомили, що наступної середи уряд спробує домовитися, чи дати грошей на ремонт сумнозвісної траси.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ТСН.

Нагадаємо, 11 вересня, жителі села Возсіятське Єланецького району Миколаївської області заблокували автомобільну дорогу національного значення Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв. Місцеві жителі вийшли на дорогу і вимагають відремонтувати її.

На дорогу вийшли десятки людей з плакатами: “На Миколаївщині також живуть люди, а не тільки на Вінниччині”, “Гройсман, будемо стояти до кінця”.

Зазначимо, що 26 березня, мешканці Возсіятського вже перекривали трасу Н-14 “Кропивницький-Миколаїв”. Люди погрожували перекрити бетонними плитами єдину пряму дорогу між містами, якщо чиновники хоча б протягом тижня не візьмуться за ремонтні роботи аварійного мосту в селі.

Люди вимагали проведення капітального ремонту дороги і приїзду до них прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Навідміну від Миколаївщини, на Кіровоградщині відрізок цієї траси справно ремонтують.

Уже 31 березня на дорозі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв одразу три бригади ДП «Кіровоградський облавтодор» розпочали аварійну ліквідацію вибоїн для забезпечення проїзду транспорту.

У червні на трасі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв почали облаштовувати вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону. Техніка працювала на відрізку км 76-77 між селами Калинівка та Степове Кіровоградського району.

Станом на 26 липня на трасі вже підсилили 9,5 км конструктивних шарів, облаштували 11,5 км  вирівнюючого шару і навіть 0,5 км влаштували ЩМА (щебенево-мастиковий асфальтобетон).

Також на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області на ділянці дороги Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв біля села Степове облаштують пункт зважування.

На початку вересня, у межах Кіровоградської області, на трасі Кропивницький – Миколаїв почали ремонтувати близько 16 км шляху, які розділені на кілька ділянок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар