Президент України нагородив світловодчанина, який врятував тонучого 7-річного хлопчика

© Віталій Миронюк у Facebook

Сьогодні, 13 вересня, Президент України Петро Порошенко нагородив світловодчанина Олександра Опару, який у травні цього року витягнув з Дніпра тонучого 7-річного хлопчика.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник обласного управління ДСНС Віталій Миронюк, інформує Перша електронна газета.

“Сьогодні у Києві на нагородженні лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» житель Світловодська Олександр Опара, який витяг з води хлопчика, отримав з рук Президента України нагороду за мужність під час порятунку життя”, – написав очільник обласних рятувальників.

Нагадаємо, батьки 7-річного Назарчика зі Світловодська шукали дівчину та чоловіка, які врятували життя їхньому сину.

Хлопчик послизнувся, коли гуляв на березі Дніпра, впав у воду і почав тонути. Дівчина покликала на допомогу, коли побачила дитину у воді, знайшла неподалік чоловіка, і той пірнув за Назаром й повернув його з того світу.

Батьки врятованого хлопчика, рятувальники, журналісти та місцеві жителі розшукували невідомого героя, який не вагаючись пірнув у воду за чужою дитиною та небайдужу дівчину. Рятівником їхнього хлопчика виявився 31-річний Олександр Опара.

8205e96fdfc09ca4754a72cf3b5344ab.jpg
© Віталій Миронюк у Facebook

Олександра Опару також відзначили під час національного мистецького фестивалю “Кропивницький”. Він став учасником проекту “Герої серед нас”.

Олександр ОпараОлександр за фахом – майстер газодимозахисної служби відділення забезпечення 17 Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Кіровоградській області.Одного травневого дня 2018 року семирічний хлопчик Назар Стеблина прогулювався крутим та скелястим берегом Дніпра у Світловодську й, збитий штормовими хвилями, упав у воду. На щастя, жінка, яка стала свідком події, відразу покликала на допомогу. Олександр Опара, який в цей момент опинився поруч, без вагань кинувся у штормовий Дніпро за хлопчиком, який на той момент вже був під водою без тями. Витягши його ближче до берега, Олександр надав першу лікарську допомогу дитині, що допомогло виграти дорогоцінний час. Зараз хлопчик живий і здоровий.Ідея проекту "Герої серед нас" – Сергій Проскурня, креативний директор фестивалюЗйомки проекту та його реалізація: продюсер Настасья Квятик і Геннадій Зорін #KropFest

Опубліковано Національний мистецький фестиваль «Кропивницький» Понеділок, 3 вересня 2018 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар