Забудовникам дозволили склити балкони вже при проектуванні

© brillion-club.com

В Україні із 1 жовтня забудовникам дозволили склити балкони та лоджії вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Урядового порталу.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Зокрема, прийнято рішення дозволити скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків. Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», які вступають в силу з 1 жовтня 2018 року.

«Сьогодні відповідно до діючих норм при проектуванні та будівництві багатоповерхівок не допускається скління балконів. Тому жителі потім роблять це самостійно. Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі наших міст. Часто окрім цього, вони ще й розширюють площі балконів, перетворюючи їх на жахливі прибудови. І це вже питання безпеки людей, які проживають в таких будинках чи проходять повз них. Ми переглянули цю норму і у нових змінах в ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні. Вони вступлять в силу з 1 жовтня», – розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона.

За словами Лева Парцхаладзе, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, у рамках оновлення державних будівельних норм, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з 1 вересня вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг.

Також із 1 вересня заборонили встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар