Виборене життя: як мешканка Кіровоградщини вже рік живе з донорським серцем

Фото ІА Дивись.info.

Історія звичайної продавчині з Кіровоградщини Людмили Філяренко облетіла багато ЗМІ. Жінка потребувала трансплантації серця. Українські лікарі вимушено поставили їй механічне серце – це була єдина можливість дочекатися донорського органу. Понад 100 тис. євро збирали на численних марафонах і благодійних акціях. Зрештою, все вдалося і білоруські кардіохірурги пересадили жінці донорське серце. Відтоді минув рік. Людмила прийшла на контрольне обстеження до інституту серця і отримала висновок лікарів – донорський орган повністю прижився.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “СТБ“.

Детальніше про життя жінки після трансплантації дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, 4 квітня 2016 року, лікарі влаштували благодійний забіг у Києві, аби зібрати гроші для порятунку своєї пацієнтки Людмили Фіряренко із Кіровоградщини, яка потребувала пересадки серця. Тоді її життя злічувалося днями. Врятувати жінку могла тільки пересадка штучного серця.

Згодом, у жовтні того ж року, Людмила Філяренко стала другою пацієнткою в Україні, якій провели імплантацію механічного серця. Пристрій приєднується до серця недужого і забезпечує циркуляцію крові в організмі. Із механізмом замість серця можна прожити кілька років, свідчить світова практика. Тоді жінка поділилася з журналістами, як це жити з механічним імплантантом.

Нарешті 21 червня 2017 року, у Мінську відбулася операція, у якій мешканці Людмилі Філяренко замінили механічне серце на донорське.  Донором для українки став 48-річний білорус, який помер від черепно-мозкової травми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар