У Кропивницькому молились за Єдину помісну церкву та мир в Україні

Учора, 24 липня, на площі біля пам’ятника Янголу-охоронцю у Кропивницькому відбувся спільний молебень з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Молебень за єднання православ’я в Єдину помісну церкву, за збереження цілісності України, за мир та злагоду провів керуючий Кіровоградською єпархією Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. На молебні були присутні керівники області та міста, представники різних релігійних конфесій.

“У цей знаменний день зібрались ми — християни, щоб згадати вагому подію з життя нашого народу. Саме вольовим рішенням влади тоді, у добу Княжої України, наш народ отримав можливість вільно сприйняти євангельську науку, долучитися до сім’ї християнських держав, – зазначив Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк. – Цей день також відповідальний і тому, що кожен, хто відчуває себе християнином, задумався над тим, як втілює християнські цінності в своєму житті. Я хочу спільно з вами помолитися про єдність, і нехай Господь вислухає наші молитви і головне – допоможе віднайти любов, порозуміння та налаштує кожного з нас на боротьбу з гріхом у собі і на вміння прийняти ближнього таким, як він є”.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла за основу та вцілому проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні (№8284) – за основу та в цілому. Найкраще скарбничку голосів “проти” поповнила фракція Політичної партії “Опозиційний блок” – 33 голоси із 36.

Згодом Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Зокрема, буде відповідно проінформовано інші помісні православні церкви.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар