Суспільне телебачення Кіровоградщини змінило картинку на широкоформатну

©

Кіровоградська філія Суспільного телебачення розпочала мовлення у форматі 16:9, який замінив застарілий телевізійний формат мовлення 4:3.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ПАТ “НСТУ”.

“Для переходу на 16:9 інженерна група Кіровоградської філії мусила вирішити низку технічних завдань – це і перекомутація та виведення з технологічної лінійки застарілого технологічного обладнання, оптимізація існуючого телевізійного обладнання та адаптація контенту для широкоформатного мовлення”, – розповів головний інженер Кіровоградської філії Костянтин Карпов.

Формат 16:9 є сучасним стандартом виробництва та мовлення телевізійних програм у світі.

“Новий формат 16:9 – один із етапів переходу до якісного телевиробництва. Тепер кожен глядач, який має у своїй домівці сучасний телевізійний приймач, матиме можливість дивитись програми нашого телеканалу у сучасному форматі мовлення, який узгоджує просторово-часові характеристики зору людини з якістю зображення, утворює ефект присутності”, – зазначила менеджерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Роміцина.

Наступним етапом стане перехід у формат HD. Кіровоградська філія ПАТ “НСТУ” вже має 5-камерну студію із телевізійним обладнанням HD-якості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар