Будівельні роботи на станції переливання крові у Кропивницькому планують закінчити до кінця року

Днями в обласній станції переливання крові проінспектувати стан реконструкції закладу. Зокрема, голова ОДА Сергій Кузьменко оглянув результати капітального ремонту донорського відділу, клініко-діагностичної лабораторії та зали донацій. Роботи з реконструкції планується завершити у 2018 році.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

За словами головного лікаря станції Сергія Кіби, за 83 роки функціонування закладу тут вперше проводиться масштабний капітальний ремонт. Загальна кошторисна вартість проекту складає майже 50 мільйонів гривень. У 2016- 2017 роках освоєно 30 млн. грн., за які проведено роботи по утепленню фасаду та горища, замінено вікна на енергозберігаючі, проведено нові внутрішні інженерні мережі, виконано оздоблювальні роботи. Придбано сучасне медичне обладнання першочергового призначення.

Оглядаючи приміщення станції Сергій Кузьменко зауважив:

“Станція переливання крові – це об’єкт, який ми фінансуємо третій рік поспіль. Паралельно із дитячою обласною лікарнею, ми у 2016 році розпочали реконструкцію і цього об’єкта, залучивши 16 мільйонів гривень з ДФРР. Минулого року на станцію переливання крові виділено 14 млн. грн. субвенції на соціально-економічний розвиток територій. У 2018 році маємо поставити крапку, отримавши достойний об’єкт, як в технологічному, так і естетичному сенсі”.

За словами голови облдержадміністрації, для завершення усього комплексу будівельних робіт необхідно залучити близько 3 мільйонів гривень. Цього року область вже отримала на цей об’єкт 4 млн. грн., які виплачено будівельникам за виконані роботи.

Що стосується медичного оснащення закладу, Сергій Кузьменко зазначив, що для забезпечення станції усім необхідним обладнанням необхідно 10 млн. грн.

Як зазначив Сергій Кіба, значну частину цих коштів буде витрачено на придбання медичної установки для швидкого знезараження плазми крові, що дасть змогу суттєво зекономити час, адже зараз на цю процедуру витрачається близько півроку. На сьогодні така установка працює лише в 3-4 областях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар