Декілька міні-притулків для собак можуть з’явитися у Кропивницькому

Сьогодні, 13 липня, секретар міської ради Андрій Табалов зустрівся з громадськими активістами, які опікуються безпритульними тваринами. Метою зустрічі стало обговорення можливості створення міні-притулку для собак.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Питання створення такого притулку піднімалось неодноразово і громадянами, які були покусані безпритульними собаками, і тими, хто ними опікується, – зазначив Андрій Табалов. – Проблема одна: і люди, і тварини мають мирно співіснувати у нашому місті. Необхідно створити умови, щоб життя і для одних, і для інших було комфортним. На жаль, великий притулок наразі ми створити не зможемо, оскільки це коштуватиме міському бюджету мільйони гривень. Та й один, хоч і великий, притулок не вирішить проблему тисяч безпритульних собак. Тому виникла ідея створення кількох приватних міні-притулків”.

Під час зустрічі представників міської влади з активістами обговорювались конкретні кроки щодо реалізації пілотного проекту створення міні-притулку для собак, а саме: пошук земельної ділянки, визначити об’єкти, які мають на ній знаходитись, співпраця з КП “Універсал-2005”, яка опікується питанням стерилізації безпритульних тварин. За словами секретаря міської ради, є ідея включити до міської програми “Регулювання чисельності безпритульних тварин” пункт фінансування міні-притулків. Посадовець переконаний, що створена сьогодні робоча група, за місяць-два зможе розробити зміни до міської програми, яка уже існує і працює третій рік. Секретар міської ради висловив сподівання, що зміни будуть внесені уже цього року.

“Вирішити це наболіле питання ми можемо тільки спільними зусиллями влади і громади, – підкреслив Андрій Табалов. – Тому запрошую усіх небайдужих мешканців міста долучитись до нашої ініціативи створення приватного міні-притулку для безпритульних собак”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар