Кропивницький депутат отримав землю під магазин за мінімальною ціною

Депутат міської ради Кропивницького Сергій Кріпак разом зі своїм братом отримав в оренду землю для розміщення магазину. Про це експерти ГО “Антикорупційний штаб” дізналися під час моніторингу рішень Кропивницької міської ради за допомогою інтерактивного інструменту “Приховані інтереси”.

Інформує Перша електронна газета.

Так, під час голосування на пленарному засіданні 5 червня 2018 року міська рада Кропивницького дала дозвіл на оренду строком на 25 років земельної ділянки по вул. Соборній, 40-а загальною площею 0,0050 га для розміщення магазину за рахунок житлової та громадської забудови, що перебувають у запасі. Орендарем став Кріпак Сергій Володимирович, депутат міської ради від фракції політичної партії ‟Блок Петра Порошенка ‟Солідарність” та його брат Кріпак Дмитро Володимирович. Прийнятим рішенням №1716 було передано в оренду земельну ділянку та встановлено розмір орендної плати на рівні 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

На сьогоднішній день 3% – це найменший можливий розмір орендної плати за землю, яку встановив Податковий кодекс України.

Зазначимо, що під час розгляду цього питання депутат Сергій Кріпак проінформував про наявний конфлікт інтересів і не брав участі у голосуванні.

Довідково: Експерти “Антикорупційного штабу” проводять постійний моніторинг рішень місцевих рад за допомогою сайту “Приховані інтереси”, який у лічені хвилини допомагає виявляти рішення, що приймаються на користь компаній, пов’язаних з депутатами місцевих рад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар