Незаконні додаткові місця та несправні гальма: у перевізників Кіровоградщини виявили 421 порушення

© tvoemisto.tv

З метою посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, запобігання виникненню надзвичайних подій під час здійснення таких перевезень та додержання законодавства в зазначеній сфері із 20-го квітня 2018 року на території всієї України системно проводився комплекс цільових заходів «Перевізник». За цей період правоохоронці виявили 61 технічно несправний транспортний засіб і склали 421 адміністративний матеріал за виявленими порушеннями водіїв.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією патрульної поліції Кіровоградської області.

Станом на 5-те липня працівники управління патрульної поліції в Кіровоградській області оглянули 3204 транспортних засоби, якими надаються послуги з перевезення пасажирів, з них 85, які використовуються для перевезення організованих груп дітей.

Також патрульні виявили 61 технічно несправний транспортний засіб. Серед найбільш розповсюджених: несправності шин та коліс – 20, гальмівної системи – 8, несправний або заблокований аварійний вихід – 9, незаконно встановлені додаткові місця для сидіння – 8.

Інспектори склали 421 адміністративний матеріал за виявленими порушеннями водіїв при наданні послуг з перевезення пасажирів:
– порушення правил перевезення – 160;
– порушення правил надання послуг та вимог безпеки – 98;
– порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки – 60;
– керування без відповідних документів – 14.

Для усунення виявлених недоліків на посадових осіб пасажироперевізників видано 13 вимог (приписів) та складено 16 адміністративних матеріалів, з яких:
– випуск на лінію транспортну, технічний стан якого не відповідає встановленим вимогам або без необхідних документів – 10;
– невиконання законних вимог представників Національної поліції – 6.

Про виявлені недоліки в роботі пасажирського автотранспорту з внесенням пропозицій щодо їх усунення та покращання безпеки перевезень пасажирів автобусами поінформовано Кіровоградську обласну державну адміністрацію та Міську раду міста Кропивницького.

Нагадаємо, за перші шість днів операції «Перевізник» поліцейські виявили понад 100 порушень.

36720180_1569552269821137_7731138224554246144_o

Поширити:

Залишити коментар:

коментар