Бійцю УПА Семену Сороці пропонують надати звання почесного громадянина Кропивницького

У міськраді розглянули три пропозиції щодо присвоєння у 2018 році звання “Почесний громадянин міста Кропивницького”. У результаті засідання почесне звання рекомендують посмертно надати видатному громадському діячу, учаснику національно-визвольної боротьби, ветерану УПА, колишньому політв’язню Сороці Семену Климовичу.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Також на розгляд комісії почесних звань та нагород виносили ще дві кандидатури:

  • Надєждіну Михайлу Володимировичу – Народному художнику України, Заслуженому діячу мистецтв України, лауреату обласної премії у сфері образотворчого мистецтва ім. О.О. Осмьоркіна, колишнбому голові правління Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України з 1989 по 2016 роки;
  • Ткачу Миколі Іллічу – Заслуженому лікарю України, головному лікарю Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги у 1987-2009 роках.

За результатами розгляду документів та обговорення прийнято рішення рекомендувати надати звання “Почесний громадянин міста Кропивницького” Семену Сороці.

Остаточне рішення про присвоєння Звання буде прийнято на пленарному засіданні сесії Міської ради.

Нагадаємо, 21 листопада 2017 року, у День Гідності та Свободи на дев’яностому році життя у Кропивницькому відійшов у вічність боєць Української Повстанської Армії – Семен Климович Сорока.

У 11 років кропивничанин Семен Климович Сорока вступив у ряди УПА та відважно працював зв’язковим. На його очах працівники НКВС спалили живцем його брата, якого він не встиг попередити про небезпеку. Після війни Семена заарештували та вислали до Сибіру. Додому він зміг повернутися лише через 7 років. У 89 років він намагався потрапити в зону АТО, але не пройшов за віком.

Історію боротьби та життєву трагедію Семена Сороки, уродженця рівненського села Кричильськ, розповіли у документальному фільмі «Діти перемоги», який вийшов на екрани в ефірі телеканалу 1+1.

Документальна драма «Діти перемоги» – фільм із історій живих свідків трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар