27 рятувальників у Кропивницькому склали присягу на вірність українському народові

Сьогодні, 12 червня, 27 випускників навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області склали присягу на вірність українському народові.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі рятувальників.

Слухачі курсів первинної професійної підготовки невдовзі займуть свої місця в підпорядкованих підрозділах, де нестимуть службу, охороняючи спокій та забезпечуючи безпеку мешканців області на посадах пожежного-рятувальника.

DSC_0271

За чотири місяці, поки тривало навчання, слухачі набули необхідних знань, умінь і навичок, адже майбутня професія пов’язана з ризиком для життя, великими фізичними і психологічними навантаженнями, потребує ґрунтовної професійної підготовки.

Варто додати, що четверо майбутніх рятувальників вже пройшли суворий гарт під час військової служби на сході. Дмитро Безеда, Віталій Жорновий, Олександр Корж, Віталій Ложенко зробили свій свідомий вибір на користь служби у лавах цивільного захисту ще тоді, коли захищали незалежність та територіальну цілісність України. А Дмитро Безеда ще й продовжив сімейну династію.

DSC_0490

Звертаючись до новобранців, начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк побажав їм гідно нести звання бійця Служби порятунку, виконувати покладені на них обов’язки та оберігати співвітчизників від природних стихій і техногенного лиха. А крім того, берегти й підтримувати традиції, які склались саме у Кіровоградському гарнізоні. Рятувальників благословив та сказав напутнє слово настоятель Свято-Андріївського храму селища Гірничого отець Рафаїл Сьорак.

DSC_0386

DSC_0244

DSC_0290

DSC_0424

DSC_0439

DSC_0514

Поширити:

Залишити коментар:

коментар