Кропивницька журналістка у Києві отримала спецприз від ІРРП

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 4 червня, у Києві нагородили переможців конкурсу журналістських робіт про децентралізацію. Спецприз від Інституту розвитку регіональної преси отримала редакторка інтернет-видання “Перша електронна газета” Ольга Ткаченко.

Конкурс організував Український кризовий медіа-центр у рамках програми DOBRE за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Загалом у конкурсі взяли участь близько сотні робіт, оприлюднених в різних типах медіа з Дніпропетровської, Івано-Франківської, Харківської, Херсонської, Кіровоградської, Миколаївської, Тернопільської областей. До фіналу увійшли 56 робіт, з яких обрали 9 переможців – по три у кожній номінації («Друковані і онлайн видання», «Радіо-матеріали», «Відео-матеріали»). Окрім того, спеціальний приз від ІРРП отримала редакторка сайту «Перша електронна газета»  Ольга Ткаченко за журналістський матеріал на тему: «Впровадження гендерного бюджетування в громадах в рамках процесу децентралізації». Це інтерв’ю із заступницею новоукраїнського міського голови з питань регіонального розвитку та інвестицій Людмилою Білокоз.

“Нашу Новоукраїнку часто показують як приклад успішної роботи. На мою думку, це все завдяки тому, що люди живуть успіхом своєї громади. Одним із прикладів є Людмила Білокоз – активна жінка, яка ще на посаді заступниці директора ЦДЮТу долучалася до всіх можливих ініціатив. Зараз вона продовжує це робити на посаді заступниці міського голови. Саме такі жінки сьогодні – прекрасні приклади успіху. І Перша електронна газета не випускає з поля зору такі успішні мотиваційні історії”.

Нагадаємо, найкращим відеосюжетом у рамках цього конкурсу визнано матеріал журналістки філії ПАТ НСТУ Кіровоградська регіональна дирекція Віри Чернової про те, як Новоукраїнська ОТГ переобладнає частину школи для зручності дітей з інвалідністю. Проте журналістка не змогла приїхати до Києва, тож її нагородять у Кропивницькому згодом.

© irrp.org.ua
© Програма DOBRE
© Програма DOBRE

Редакторка Першої електронної газети Ольга Ткаченко виборола спеціальний приз за  інтерв’ю із заступницею новоукраїнського міського голови з питань регіонального розвитку та інвестицій Людмилою Білокоз.

Це історія про те, як ще кілька років тому Людмила Білокоз була керівником гуртка та заступником директора в Центрі дитячої та юнацької творчості “Зоріт” у Новоукраїнці – разом зі школярами готувала до друку черговий номер дитячої газети. Уже сьогодні вона – заступниця міського голови з питань регіонального розвитку та інвестицій. Хоча колеги її називають “заступниця з креативних питань”, а голова громади жартівливо представляє її на форумах як “Продукт децентралізації”.

Родина, яка могла би спровокувати ядерний вибух, якби вони так вміло не спрямовували свою енергію у правильне русло. Публічна пропозиція посади заступниці – без обговорень і попереджень. Люди – як головний ресурс громади. Та вміння створити ініціативи, спрямовані на розвиток цілої громади. 

Про усе це та багато іншого читайте в нашому лонгріді.

Аби переглянути лонгрід - натисніть на зображення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар