У Кропивницькому відзначили День Європи

Святкування Дня Європи розпочалося урочистим відкриттям фестивалю “Єврофест” на площі Героїв Майдану. Серед його учасників учні, студенти, лідери громадської думки, представники релігійних громад та національних діаспор області, представники влади, а також учасники обласного фестивалю “Калиновий спів”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Учасників “Єврофесту” привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

“Символічно, що початок фестивалю починається тут, на площі Героїв Майдану, адже саме Герої віддали своє життя за те, щоб Україна не лише географічно була Європою, але й жила по-по-європейськи”, – наголосив посадовець. – На сході зараз славні сини і доньки України боронять нас від російського агресора. Ми повинні змінюватись на краще. Це коли не учень для вчителя, а вчитель – для учня, для того й створюємо опорні школи. Це коли не пацієнт для лікаря, а лікар – для пацієнта, саме тому ми зараз обираємо сімейного лікаря. Це коли не людина для держави, а держава – для людини. Саме такий підхід демонструє нинішня влада. Впевнений, ми побудуємо європейську Україну”.

Після виконання державного гімну та гімну Європейського Союзу учасники урочистостей пройшли велелюдною ходою вулицею Двірцевою та продовжили святкування у Ковалівському парку, у якому було облаштовано Європейське містечко.

Тут гості та учасники фестивалю знайомилися із культурою і традиціями країн Європи, куштували національні страви, брали участь у арт-майстернях декоративно-прикладного напряму, конкурсах та квестах. Яскравих емоцій усім додав концерт у виконанні вихованців обласного центру дитячої та юнацької творчості та представників національних діаспор області.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко також завітав у Європейське містечко. Він оглянув тематичні павільйони, поспілкувався із представниками національних культур та на їх запрошення дегустував традиційні смаколики.

По завершенні святкової програми Сергій Коваленко відзначив переможців та учасників конкурсів фестивалю, керівників євроклубів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар