За потреби Уряд дофінансує медичну галузь Кропивницького, – Супрун

Уряд виділить додаткові кошти на медичну галузь у Кропивницькому, якщо затвердженого фінансування не вистачить, як це було минулого року.

Про це під час прес-конференції розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє Перша електронна газета.

Міністерка зазначила, що наразі є багато прикладів неефективного використання коштів. Проблему можна буде вирішити, коли в країні перейдуть на оновлену систему оплати праці.

“Якщо буде потреба у дофінансуванні, як було минулого року, коли на зарплати лікарів не вистачало коштів, Уряд виділить гроші. Зараз ми профінансували первинну ланку лише на півроку. Бо ми передбачаємо, що на третій квартал частина медиків перейде на нову систему фінансування. Це ж стосується і четвертого кварталу. Звичайно, якщо буде нестача, ми зможемо її перекрити. У той же час слід розуміти, що у кожному куточку світу немає достатнього фінансування на охорону здоров’я. Навіть у такій країні, як Швейцарія”, – додала Уляна Супрун.

Нагадаємо, із червня Міністерство охорони здоров’я почне підписувати договори із медзакладами першого рівня, а у липні планують запустити оновлену систему оплати праці лікарів.

Читайте також: Майже 100 000 кропивничан підписали декларації з лікарями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар