Кропивницьким студентам розповіли, як повернути частину грошей за навчання та протидіяти хабарництву

Як повернути 15% від сплаченої раніше суми за навчання? Що робити, коли викладач вимагає у тебе хабар? Про це та багато іншого кропивницьким студентам розповіли представники Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

Працівники юстиції розпочали місячну освітянську роботу в правовій сфері для студентів. Лекції проводяться у рамках проекту Міністерства юстиції України “Я маю право”, повідомляє Перша електронна газета.

“Із 15 травня розпочалася місячна робота зі студентами у навчальних закладах, у рамках якої ми будемо розповідати про різні складові студентського життя. Окрім того, шукатимемо локації, де буде багато студентів і теж будемо долучатися до них. Наприклад, під час веломарафону чи забігу. Також розповідатимемо про це молоді”, – розповідає керівник Головного територіального управління юстиції Вадим Гуцул.

DSC_0529

У буклетах від управлінні юстиції вказаний алгоритм дій, які потрібно робити студенту, коли у нього вимагають хабар.

Також юстиція, разом із Юридичною клінікою ЦДПУ, розробили буклети з інформацією про право на податкову соціальну пільгу за навчання: повернення коштів від раніше сплаченої суми на контрактній формі.

“У цьому проекті робота направлена на пробудження свідомості студентів щодо неможливості повернення до корупційних проявів і неправомірних виплат під час навчання. Ми хочемо спонукати навчатись їх самостійно. І, звичайно, протидіяти корупції з боку викладачів. Щодо податкової знижки за навчання, то жоден студент, який був присутній на сьогоднішній лекції у педуніверситеті, не знав про це право й про те, як його реалізувати. Тому наша мета – освітянська”, – додає Вадим Гуцул.

Детально ознайомитися з інформацією податкової знижки за навчання та алгоритм дій при вимаганні у тебе хабара можна у буклетах від управління юстиції.

DSC_0524

DSC_0520

DSC_0528

DSC_0530

DSC_0534

DSC_0539

DSC_0542

DSC_0536

DSC_0555

DSC_0543


Лада Тітова для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар