Автобус №111-Б виїхав на залізничний переїзд на червоне світло

На Старій Балашівці у Кропивницькому водій автобусу за маршрутом №111-Б знехтував безпекою пасажирів і перетнув залізничний переїзд на червоне світло. Своїми діями він змусив чергового по переїзду притримати шлагбаум, щоб не допустити його пошкодження в результаті можливого наїзду.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку патрульної поліції Кіровоградської області у Facebook.

За відповідне порушення правил дорожнього руху на водія були складені адмінматеріали по ч. 3 ст. 123 (КУпАП).

Читайте також:

На Кіровоградщині автобус зі школярами потрапив під поїзд

На Кіровоградщині автомобіль виїхав назустріч локомотиву

Станом на 10 травня з початку операції «Перевізник» було оглянуто 2550 транспортних засобів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів.

За час перевірки правоохоронці виявили 54 технічно несправних автобусів та задокументували більше 340 адміністративних порушень.

Найчастіше водії здійснювали порушення правил перевезень, надання послуг та вимог безпеки пасажирів. В сумі – 190 адмінматеріалів.

Також були задокументовані факти:

  • керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль – 13;
  • зберігання транспортних засобів поза встановленими місцями їх стоянки (ч. 8 ст. 133-1) – 2;
  • керування транспортом у стані сп’яніння (ст. 130) – 1.

Надіслано 5 інформацій до організаторів перевезень щодо порушення перевізником вимог ЗУ «Про автомобільний транспорт». До відповідальності поліцейські притягнули 10 посадових осіб за випуск на лінію транспортних засобів в неналежному технічному стані та невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції.

Профілактичні заходи щодо безпеки громадян на дорогах тривають.

Читайте також: Несправні гальма, заблоковані аварійні виходи і ще сотня порушень: як у Кропивницькому перевіряли перевізників

Поширити:

Залишити коментар:

коментар