Як “пітбулі” допомагатимуть ловити нетверезих водіїв у Кропивницькому

Активісти проекту “Pitbull” допомагатимуть патрульній поліції виявляти нетверезих водіїв та підтримувати безпеку на вулицях Кропивницького. Зокрема, активісти влаштовуватимуть рейди біля нічних розважальних закладів і будуть дивитися, в якому стані водій сідає за кермо. Практика інших міст показує, що співпраця “пітбулів” і поліції – є дієвою. До речі, у Кропивницький активісти запросили саме патрульні. Стати “пібтбулем” може кожен бажаючий. Перший рейд планується уже 18 травня.

Про це Першій електронній газеті розповів керівник проекту “Pitbull” в Україні Олексій Павловський.

“Цей проект існує вже більше двох років у 7 містах України. Він заточений на взаємодію громадян з патрульною поліцією для виявлення нетверезих водіїв. Також ми допомагаємо підтримувати безпеку на вулицях міст, – говорить Олексій Павловський. – Зауважу, що “Pitbull” – це громадський проект і долучитися до нього може будь-хто”.

Олексій Павловський додає, що рейди по боротьбі з пияцтвом проходять кілька разів на місяць. Активісти чергують біля нічних закладів і дивляться, у якому стані звідти виходить людина і сідає за кермо. Якщо ж у “пітбулів” виникає підозра, що водій нетверезий, вони одразу по оперативних каналах повідомляють про це поліцію.

“Загалом із нашою допомогою патрульні виписали більше 2000 протоколів за водіння у нетверезому стані. У Кропивницькому поліцейські самі запропонували відкрити такий проект. Ми створили ініціативну групу і вже запустилися. Усі афіші будуть на сторінці “Pitbull Kropyvnytskyi” у соціальній мережі Facebook. Перший рейд плануємо на 18 травня”, – зазначає Олексій Павловський.

Як стати учасником проекту Pitbull

Інформація про черговий рейд активістів з’являтиметься на сторінці у Facebook. У анонсі буде вказано місце і час збору. Працівники поліції і організатори рейду розповідатимуть присутнім про методи взаємодії, техніку безпеки і правила поведінки. За підсумком інструктажу учасників додаватимуть у чат, де знаходитимуться як співробітники поліції, так і активісти, які спілкуються між собою і передають один одному оперативну інформацію.

“Вперше бажано приїхати на власному автомобілі, тому що мало хто захоче брати до себе у салон незнайомих людей. Бувають різні випадки. А вже коли люди між собою роззнайомляться, то можна попроситися у якийсь екіпаж, щоб разом брати участь у рейді. Поки у Кропивницькому немає лідера проекту, але найближчим часом він обов’язково з’явиться”, – підсумував Олексій Павловський.

PITBULL UKRAINE

Презентация проекта PITBULL UKRAINE в Кропивницком ! Pitbull Kropyvnytskyi

Опубліковано Pitbull Kropyvnytskyi 8 травня 2018 р.

photo_2018_05_08_14_12_11

Поширити:

Залишити коментар:

коментар