На Кіровоградщині поки немає жодного пляжу, придатного для відпочинку

На Кіровоградщині офіційно не визначено жодного місця відпочинку біля води.

Про це повідомив заступник начальника управління ДСНС України в області Василь Штогрін під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, йдеться на офіційного сайту ОДА.

© kr-admin.gov.ua

Василь Штогрін відзначив, що з метою запобігання загибелі людей під час купального сезону 2018 року місцеві органи виконавчої влади були зобов’язані до 1 квітня визначати на картах-схемах земельні ділянки та водний простір, що придатні для організації пляжів, пунктів прокату плавзасобів, водних атракціонів та місць для занять водними видами спорту. Втім, на сьогодні відповідну роботу не проведено у жодному населеному пункті Кіровоградщини.

Посадовець повідомив, що найбільш популярні серед мешканців Кропивницького стихійні пляжі Новомиколаївський, Ковалівський та у парку Перемоги досі не визначені міською радою як місця відпочинку на воді. Роботи по їх обладнанню, відповідно до діючих норм та правил, не проводились.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала місцевим органам виконавчої влади до 25 травня цього року визначити в установленому порядку місця масового відпочинку людей на водних об’єктах, та вжити заходи щодо приведення їх у належний стан відповідно до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

Серед інших питань, що були розглянуті під час засідання – про протипожежний захист сільгоспугідь та підготовку до зернозбиральної кампанії 2018 року, а також про забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення у весняно-літній період 2018 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар