Вільшанка готова об’єднати навколо себе громаду

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вільшанський район – один із найменших за чисельністю районів на Кіровоградщині, але тут громада надзвичайно згуртована та орієнтована на результат. Свідченням тому – рішення, що його прийняли учасники громадських слухань, котрі відбулися шостого березня. На відміну від багатьох великих за чисельністю районів, де досі тривають дискусії, на Вільшанщині взято курс на об’єднання в одну територіальну громаду.

Інформує Перша електронна з посиланням на Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування.

За інформацією сайту Вільшанської райради, наразі район має одну селищну раду та 14 сільських рад, які об’єднують 24 населені пункти із центром у смт Вільшанка, і в яких мешкає загалом понад тринадцять тисяч осіб.

«У Вільшанському районі живуть активні та ініціативні люди, які представляють різні національності, зокрема, тут чимало нащадків переселенців з Балкан та Болгарії, і переважна більшість населення об’єднана ідеєю розвитку території, яка є рідною для них та їхніх родин, – зазначає Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою». Олега Петровича запросили виступити на громадських слуханнях з приводу створення на Вільшанщині об’єднаної територіальної громади за принципом «один район – одна громада».

«Слухання проходили динамічно і навіть дещо напружено, адже кожен хотів висловити свою думку і відстояти власну позицію та бачення майбутнього Вільшанського району, – ділиться враженнями Олег Яременко. За його словами, на громадському обговоренні в селищі Вільшанка, яке відбулося 6-го березня, жителі громади більшістю голосів усіх, хто взяв участь у голосуванні, прийняли рішення інціювати процес об’єднання. Наступним кроком стане розгляд результатів обговорення на сесії селищної ради. Сподіваємося, що депутати Вільшанської селищної ради прислухаються до голосу громади».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох громадах Кіровоградщини уже у квітні відбудуться вибори

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, за зверненням громад, постійно забезпечує інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!), телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).
Поширити:

Залишити коментар:

коментар