Майже 7 млн грн аліментів заплатили на Кіровоградщині з початку року

© ustinka.kz

Із початку 2018 року державні виконавці Кіровоградщини стягнули 6 926 194 грн заборгованості з аліментів. Гроші oтримали 8390 дитини.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної юстиції.

“Минуло всього кілька тижнів після прийняття нового закону щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, однак, уже зараз простежується позитивна динаміка в стягненні аліментів. Значна кількість недобросовісних батьків, які раніше роками ухилялися від утримання власних дітей, почали сплачувати свої борги. Зокрема хочу згадати про два випадки, які сталися в практиці державних виконавців Подільського відділу ДВС. Фахівці застосовували практично всі можливі інструменти й винесли постанови відносно двох кропивничан про обмеження їх у праві виїзду за кордон, полювання та керування автомобілем. До речі, один із неплатників, окрім цього, міг позбавитись і земельної ділянки, яка знаходилась у його власності, оскільки на майно було накладено арешт. У результаті після застосовування примусового впливу одному боржнику довелося сплатити 23 305 грн на користь доньки, іншому – 41 219 грн на користь сина”, – прокоментував ситуацію керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Нагадаємо, інформація про осіб, які заборгували виплату аліментів упродовж трьох місяців, знаходиться у відкритому доступі в публічному списку злісних боржників і реєстрi неплатників аліментів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар