Кіровоградська облрада попросила керівництво країни перерахувати виплати пенсіонерам силових структур 

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 12 лютого, депутати Кіровоградської обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо стану перерахунку пенсій ветеранам – колишнім працівникам силових структур. За таке рішення проголосували 47 депутатів із 48-ми присутніх. 

Це питання було єдиним у порядку денному позачергового пленарного засідання сімнадцятої сесії Кіровоградської обласної ради, інформує Перша електронна.

Напередодні засідання перед будівлею облради зібралися близько сотні колишніх працівників силових структур. На саме засідання ж завітали представники ініціативних груп пікетуючих.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко зазначив, що до нього ще в січні звернулися представники ветеранських організацій з проханням посприяти у вирішенні проблеми з виплатами.  За словами ветеранів силових структур, їхнє пенсійне забезпечення не перераховували з 2008 року, і нині деякі пенсіонери МВС, приміром, отримують близько 50 доларів пенсії. Олександр Чорноіваненко наголосив, що це питання потребує розгляду і підтримки депутатів обласної ради.

Перед голосуванням за цей проект рішення перед депутатами виступили представники ветеранських організацій працівників МВС та військовослужбовців. За словами обурених пенсіонерів силових структур, українська влада штовхає людей на радикальні дії.

Колишні військові та правоохоронці наголосили, що Уряд, замість індексування пенсій за діючими законами, таємно почали розробляти новий закон, який значно погіршить забезпечення пенсіонерів силових структур.

“Я полковник запасу, маю три освіти, був міським головою Знам’янки, головою райдержадміністрації, а на сьогодні маю пенсію менше 100 доларів”, – обурився колишній правоохоронець Віктор Крюков.

А член асоціації ветеранів МВС Віктор Гончар розповів, що один з його сусідів, який працював цивільним водієм, має нині пенсію на 700 грн вищу ніж у нього. За словами правоохоронців, у жодній країні світу немає такого, щоб ветерани силових структур отримували менше забезпечення, ніж цивільні.

А військовий пенсіонер, учасник АТО Ігор Чередніченко заявив, що такі дії Уряду направлені на підрив національної безпеки та оборони України. Адже військові втрачають стимул служити державі, яка нездатна забезпечити їх гідною пенсією.

Після виступів представників організацій пенсіонерів силових структур голова обласної ради Олександр Чорноіваненко ще раз узгодив із ними загальну позицію звернення.

Основна вимога – не приймати ніякого нового закону щодо пенсійного забезпечення, і виконати постанову Кабміну № 704 від 30 серпня 2017 року, яка передбачає новий порядок грошового забезпечення військовослужбовців (зокрема збільшення окладів і зменшення премій), введення в дію якої 27 грудня 2017 відтермінували.

Колишні військові та пенсіонери вимагають єдиного – перерахувати їхні пенсійні виплати згідно із діючим законом 1992 року, а не приймати якісь нові закони.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення “Про звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо стану перерахунку пенсій ветеранам – колишнім працівникам силових структур”.

Нагадаємо, 17 січня, у центрі Кропивницького ветерани мітингували за збільшення пенсій.

Читайте також: Ветерани МВС “погрожують” встановити намети на площі Героїв Майдану

У Кропивницькому на мітингу пенсіонери МВС вимагали відставки Авакова

У Кропивницькому пенсіонери МВС знову вийшли на мітинг

У Кропивницькому пенсіонери МВС перекрили центральну дорогу, вимагаючи перерахунку виплат


Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар