У Кропивницькому просять виділити землю для пам’ятника Кузьмі Скрябіну

© photo-lviv.in.ua

В Єдиній системі електронних петицій зареєстровано звернення з проханням виділити земельну ділянку в центрі Кропивницького для встановлення пам’ятника культовому українському співаку Андрію Кузьменку. Автор петиції зазначає, що пам’ятник створять спільно з архітекторами, а найкращі варіанти продемонструють містянам. Побудувати планують за кошти меценатів.

Про це повідомляє Перша електронна.

Читайте також: У Кропивницькому збирають підписи за перейменування вулиці Волкова

Текст петиції подано без редакції:

Вже три роки минуло з дня смерті популярного виконавця Кузьми Скрябіна, а українці не тільки не забувають про артиста, але і продовжують перейменовувати вулиці на його честь, споруджувати йому пам’ятники, слухати його пісні та присвячувати йому свої. Вважаємо, що і в нашому місті пoвинен бути пам’ятник цьому українцю.

Сам пам’ятник буде створено спільно з архітектoрами за кошти спонсорів. Декілька варіантів макету пам’ятника ми презентуємо містянам та разом оберемо найкращий варіант.
Просимо підтримати петицію виділення місця для розміщення пам’ятнику улюбленцю багатьох українців, співаку, письменнику, телеведучому, продюсеру, актору, лідеру групи «Скрябін» – Андрію Кузьменко (Кузьмі Скрябіну).

Читайте також: У Кропивницькому збирають підписи за електронні квитки в маршрутках

Автор петиції: Бежан Михаил Михайлович

Дата початку збору підписів: 7 лютого

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 7 лютого петицію підписала 11 осіб із 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, що топонімічна комісія міськради відхилила звернення громадянина Андрія Табачука щодо перейменування однієї з вулиць міста іменем трагічно загиблого видатного музиканта Андрія Кузьменка.

Також до топонімічної комісії зверталися з проханням назвати один зі скверів міста ім’ям українського виконавця. З листом звертались представники офіційного фан-клубу Кузьми Скрябіна. Проте тоді теж не було конкретної пропозиції щодо того, який саме парк потрібно перейменувати.

Три роки тому, 2 лютого 2015-го, під час ДТП, що сталася в Криворізькому районі Дніпропетровської області, трагічно загинув відомий український співак, телеведучий, продюсер, лідер гурту “Скрябін” Андрій Кузьменко. У 2012 році ведучий “5 каналу” мав змогу поспілкуватися з Кузьмою на серйозні та не дуже теми. Нагадуємо про мудрі меседжі легендарної людини, які залишаються актуальними і на даний час.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар