Медзаклади Кропивницького отримали 23 млн грн від благодійників

© rbc.ua

Обсяг благодійних внесків, що отримали торік лікувально-профілактичні заклади Кропивницького, склав 23,137 млн грн.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт управління охорони здоров’я міськради.

Як пояснила начальниця управління Оксана Макарук, благодійні внески пацієнтів заклади можуть витрачати на покращення надання допомоги хворим, на вирішення господарських питань та закупівлю дрібного обладнання.

Читайте також: Робота медичної галузі Кропивницького у 2017 році: цифри і факти

Так, 6,171 млн грн з усього обсягу отриманих внесків міські комунальні заклади спрямували на закупівлю медикаментів. Близько 4,5 млн грн були використані на закупівлю недороговартісного обладнання (вартістю до 6 тис. грн), меблі та поточні витрати, такі як оплата інтернету чи телефонного зв’язку. Останні витрати закладів, відзначила Оксана Макарук, взагалі не фінансуються з бюджету і лежать на плечах головлікарів медичних установ.

Біля 25,8 тис грн благодійних внесків були спрямовані на оплату комунальних послуг, 64 тис. грн – на харчування пацієнтів.

Читайте також: Допис у Facebook “змінив графік” вакцинації у кропивницькій дитячій поліклініці

Близько 12,5 млн грн, що становить 54% від усього обсягу внесків благодійників, заклади отримали у негрошовій формі. Майже всю суму складає обладнання та інвентар для відділення амбулаторного гемодіалізу, що було подароване інвестором проекту.

Управління охорони здоров’я висловлює вдячність усім благодійникам, які в умовах хронічного недофінансування галузі підтримують заклади, допомагають усувати проблеми та нестачі, що можуть вплинути на якість надання допомоги пацієнтам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар