Бійця 17-го батальйону “Годзилу” відзначили орденом “За мужність” ІІ ступеня

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© 24tv.ua

Військового 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним “Годзила” Дмитра Годзенка, який загинув у зоні бойових дій під час мінометного обстрілу, посмертно відзначили орденом “За мужність” ІІ ступеня.

Про це повідомляється в Указі Президента України №12/2018 “Про відзначення державними нагородами України”, інформує Перша електронна.

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку постановляю:

Нагородити орденом “За мужність” ІІ ступеня

ГОДЗЕНКА Дмитра Олександровича (посмертно) — старшого сержанта”, – йдеться в Указі.

Нагадаємо, 21 березня Президент України підписав наказ про нагородження його орденом “За мужність” III ступеня. Це була перша державна нагорода “Годзили”.

Дмитро також отримав недержавне звання Народний герой України, медаль від УПЦ КП “За жертовність і любов до України” та нагрудний знак “Гідність та честь” від “Спілки ветеранів та працівників силових структур України “Звитяга”.

Чоловік мав поранення, але через деякий час реабілітувався і повернувся у зону АТО.

Дмитро пройшов Майдан. Був молодшим сержантом ЗСУ.

Дмитро Годзенко загинув 31 березня під час мінометних обстрілів бойовиків у Зайцевому на Донеччині. Міна залетіла на подвір’я будинку, де перебував «Годзилла». До демобілізації залишався день.

Попрощалися з бійцем кропивницького 17-го мотопіхотного батальйону Дмитром Годзенком на Майдані Незалежності у Києві. Чоловік похований на Лук’янівському військовому кладовищі.

Згодом військовому 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним “Годзила” Дмитру Годзенку у Києві вставили пам’ятник вагою три тонни.

Бійцю 17-го батальйону “Годзилі” встановили тритонний пам’ятник у Києві

Поширити:

Залишити коментар:

коментар