На Новомиргородщині побудують нову амбулаторію

У селі Панчеве Новомиргородського району збудують нову амбулаторію. Головним критерієм будівництва амбулаторії саме тут є географічне розташування населеного пункту, адже отримувати медичну допомогу в Пенчевській амбулаторії зможуть і жителі найближчих сіл.

Про це йдеться на сайті Новомиргородської РДА, повідомляє Перша електронна.

Медичний заклад буде забезпечений належним обладнанням та службовим транспортом. Згідно з проектом, амбулаторія займатиме площу 260 м. кв. та земельну ділянку 0,5 га. На території також буде службове житло та гараж для медичного транспорту.

Із метою визначення місця розташування амбулаторії та обговорення ряду технічних моментів голова Новомиргородської райдержадміністрації Олександр Сенченко, перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Чорномор та начальник КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Криворучко здійснили робочу поїздку до села Панчеве. Керівники району спільно з сільським головою Володимиром Боськом визначили місце розташування майбутньої амбулаторії, а також обговорили технічні деталі майбутнього будівництва з депутатами сільської ради і членами виконкому. Голова райдержадміністрації підкреслив, що всі роботи проводяться за кошти Державного бюджету, з бюджету сільської ради необхідно лиш залучити кошти на розробку детального плану території – це близько 55 тис. грн. Роботи заплановано провести в найкоротші терміни, аби вже в цьому році перші пацієнти мали змогу відвідати новий медичний заклад. Олександр Сенченко також відзначив, що районна влада докладе зусиль і для того, аби в новому медичному закладі працював кваліфікований лікар.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар