Врятованого на Кіровоградщині лебедя передали в Софіївський дендропарк

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© YouTube

Історії про те, як люди взимку рятують лебедів, які не змогли восени полетіти  в теплі краї, досить непоодинокі. І в Новоукраїнському районі такі випадки траплялися не раз. Але щоразу за їх порятунком стоять небайдужі люди.

Нещодавно нам стало відомо ще про один такий випадок. У селі Козакова Балка, на ставку, жила родина лебедів. У пташиного подружжя було шестеро лебедят. Восени лебедина зграя піднялася в небо в полетіла в теплі краї. А один молодий лебідь, як в тій казці, мав поранену лапку  і злетіти не зміг. Перші приморозки стали для птаха непростим випробуванням. Коли водойма стала замерзати він примерз до криги.

На пташине щастя поряд виявились небайдужі люди. Тетяна Тишковець та її брат Анатолій, разом зі своїми односельцями Олександром Пастушиним, Володимиром Карачинським, Сергієм Ніколенко, Оленою Остапенко та Людмилою Ніколенко  надзвичайно хвилювались, намагалися дістатись птаха і врятувати його, почали підгодовувати та повідомили про нестандартну ситуацію Лісківського сільського голову Надію Ніколенко.

На її повідомлення відразу ж відреагували працівники рятувальної служби. На надувному човні, повзучи по тонкій кризі до птаха дістались працівники Новоукраїнської 19 ДПРЧ Євген Токар, Владислав Гриценко та Андрій Чабан. Врятованого птаха вони передали сільському голові, а вона в свою чергу, продовжила займатись влаштуванням подальшої долі птиці.

Надія Миколаївна зателефонувала до Уманського Національного Софіївського парку, де й отримала згоду на прийняття в родину дендропарку нового крилатого мешканця.

Сільський голова з врятованим молодим лебедем 

Погоривши зі співробітниками парку та заручившись гарантією того, що  про птаха подбають, сільський голова Надія Миколаївна, разом з чоловіком, на власній автівці завезли лебедя до Національного дендрологічного парку «Софіївка», що в Умані.

Переїзд в іншу область молодий птах переніс добре. Звичайно, йому було лячно, але відчувши, що йому нічого не загрожує лебідь почав почуватись спокійно. У його житті розпочато новий етап, де в новій  родині,завдячуючи людському піклуванню та небайдужості він стане справжнім білосніжним красенем. Як свого часу це і сталося в казці. Але ця оповідь,  написана нашими людьми,  які хочуть щоб як і в казці усе закінчувалося добре…

Про що ця розповідь?  Можливо хтось скаже, що про порятунок лебедя. Та насправді це розповідь про небайдужість. Адже саме вона є визначальною рисою  нашого напруженого, часом жорстокого життя.

Один з відомих сказав: Не бійся ворогів – в гіршому випадку вони можуть тебе вбити, не бійся друзів – в гіршому випадку вони можуть тебе зрадити, бійся байдужих – тільки з їх мовчазної згоди кояться на землі зради і вбивства.

Та недарма говорять, що в житті завжди є місце для добра і  поки є небайдужі люди  доти їх гарні людські вчинки осяватимуть наше життя своєю  великодушною величчю.


Олена Комісаренко, “Новоукраїнські новини”

Фото надане автором

Рятувальники звільнили лебедя із крижаної пастки у Черняхівці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар