Допис у Facebook “змінив графік” вакцинації у кропивницькій дитячій поліклініці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© opentown.org

Кропивницька міська дитяча поліклініка №1 тепер буде зобов’язана проводити щеплення дітей щодня – замість працюючих раніше двох днів. Мотиватором таких змін був допис у Facebook від кропивничанки, яка описала те, як вона водила свою дитину на вакцинацію. На звернення оперативно зреагувало управління охорони здоров’я і вже незабаром обидва кабінети повинні запрацювати у щоденному режимі.

Повідомляє Перша електронна.

Кропивничанка Ольга Манойлова учора, 12 січня, ходила з донькою робити вакцинацію у дитячу поліклініку №1. Там, за словами жінки, “анонсують” роботу двох кабінетів двічі на тиждень, хоча працює лише один і тільки одного дня. Крім того, кропивничанка скаржилася на довжелезні черги та ускладнену затягнутий графік процесу вакцинації:

“…Замість прийти і через 10 хв піти, бо саме щеплення триває півхвилини, не більше, треба вистояти близько години. В результаті у малесенькому приміщенні юрбляться півсотні людей – дітей, що надривно хором ридають, і їхніх знервованих батьків. Стоять ґвалт і лемент, в якому плутаються черги, губляться сумки-холодильники, черги розділяються на 2, а то й 3 потоки…”, – йдеться у дописі.

До обговорення долучилися й інші кропивничани, які лише підтверджували слова Ольги Манойлової.

Ольга Манойлова відправила офіційні запити щодо цієї ситуації в управління охорони здоров’я міської ради міста Кропивницького та Міністерство охорони здоров’я України.

Як повідомили Першій електронній в прес-службі управління охорони здоров’я, їхня начальниця Оксана Макарук провела екстрену перевірку наведених фактів та організувала робочу нараду з керівництвом закладу. За результатами роботи вирішено, що кабінети щеплень у поліклініці працюватимуть щодня, а процес проведення вакцинації дітей буде врегульовано для зручності батьків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар