Дві третини доріг Кіровоградщини тепер мають нових “господарів”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Відтепер на балансі Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області залишилися тільки дороги державного значення – з індексами «М», «Н», «Р» і «Т». Решта доріг передають на баланс департаменту інфраструктури та промисловості ОДА.

Про це інформує Перша електронна із посиланням на прес-службу САД.

На балансі САД у Кіровоградській області перебувало 6 259,2 кілометрів доріг загального користування. Із них 4 262,6 кілометрів відійшли у підпорядкування Кіровоградської ОДА. Доріг державного значення, які залишаться компетенцією САД, налічується 1996,6 кілометрів.

“У листопаді минулого року Державне агентство видало наказ Про передачу об’єктів права державної власності». Відповідно до цього наказу вийшло Розпорядження голови Кіровоградської ОДА «Про передачу доріг загального користування місцевого значення до сфери управління Кіровоградської обласної державної адміністрації». У результаті підписання актів прийому-передачі 591 об’єкт місцевих автомобільних доріг перейшов у підпорядкування департаменту інфраструктури та промисловості ОДА”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

У САД додають, що цей розподіл відбувся в України у рамках процесу децентралізації системи управління дорожнім господарством, ініційованим центральною виконавчою, законодавчою владою та Президентом України. На перехідний період до 2019 року замовником робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення визначено Службу автомобільних доріг.

Нагадаємо, раніше Перша електронна повідомляла, що з 1 січня 2018 року набирає чинності розпорядження КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення».

Крім того, для ремонту доріг тепер буде окреме джерело фінансування – Дорожній фонд, який буде наповнюватися за рахунок акцизу на бензин.

Читайте також: В Європу з гнилими дороговказами, або Битва за гроші між знаками і дорогами

Назви населених пунктів без половини літер, через два метри зникають сто кілометрів до Умані, відстані до неіснуючих Кіровоградів та заклеєні півслова до Дніпра, по факту вицвілі та іржаві знаки – такими дороговказами Кіровоградщина зустрічає гостей області. У Службі автомобільних доріг кажуть: “Для заміни знаків – нема грошей”. Для всієї роботи спільна скарбничка і в баталіях за кошти перемагають переважно ями на дорогах та викрадені “Дати дорогу”. Зрушити з місця процес оновлення дороговказів може або фінансування масштабного проекту, або нове “Євро-2012”. Тим паче, що відтепер у деяких доріг ще й нові власники…
Поширити:

Залишити коментар:

коментар