Мешканці Кіровоградщини витратили на “живі” новорічні ялинки щонайменше 2,7 млн грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Status Quo
У передноворічні дні державні лісогосподарські підприємства Кіровоградщини продали 33,2 тис. штук новорічних ялинок на суму 2,7 млн грн. Середня ціна ялинки становила 83 грн. Найбільшу кількість святкових дерев придбали в Долинського, Оникіївського, Чорноліського та Олександрівського лісгоспів.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ, інформує Перша електронна.
Під час обласного лісового ярмарку, у якому брали участь всі лісгоспи і ДСДЛ центр «Веселі Боковеньки», жителі Кропивницького придбали 3 тис. штук новорічних ялинок.
“Нагадаємо, напередодні новорічних свят для споживачів було організовано широку мережу торгових місць, у яких лісівники продавали власноруч вирощену ялинкову продукцію. У районних центрах торгівля велась  на території лісництв і на спеціально обладнаних ялинкових базарах. У м. Кропивницькому починаючи з 1грудня і до 29 грудня поруч із обласним управлінням лісового та мисливського господарства щоденно працював обласний новорічний ярмарок. У лісівників придбати  ялинки можна було і в спальних районах обласного центру. Також лісогосподарські підприємства взяли участь в обласному передноворічному ярмарку від місцевих виробників. На хвойних плантаціях Кіровоградщиниякі займають площу в 324 га, зростає 837 тис. штук сосни кримської та звичайної і ялини звичайної”, – йдеться у повідомленні.
Працівники лісового господарства вжили посилених заходів з охорони та збереження шпилькових насаджень у передноворічний період. Упродовж грудня було проведено 310 рейдів. Участь у заходах брали 207 представників державної лісової охорони, Державної екологічної інспекції та патрульної служби Національної поліції.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар