Щовесни Кропивницький стоїть на межі затоплення

начальник управління надзвичайних ситуацій міськради Сергій Коваленко / © Перша електронна газета

Кожної весни місто Кропивницький стоїть під загрозою часткового затоплення територій через те, що річки не пропускають достатню кількість води.

Про це під час депутатського дня розповів начальник управління надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

За його словами, у межах міста найбільші водні артерії Інгул та Сугоклея не можуть пропускати достатню кількість води. Наразі їхня пропускна здатність складає 40 л/с (при необхідності 60 л/с). Різницю і загрозу затоплення вдається нівелювати за рахунок грамотного регулювання спуску води.

Наразі у Кропивницькому під загрозою умовного затоплення перебувають 163, 73 га землі. Станом на 2001 рік ця цифра була у 2,3 меншою і складала 72 га землі. Найвразливішим у плані затоплення є Лелеківський район через ліквідацію однойменного водосховища.

Сергій Коваленко говорить, що вирішити проблему лише за рахунок інженерних заходів неможливо. Причинами збільшення території, яка може бути підтоплені, посадовець називає фактор промислової діяльності, а також недотримання громадянами норм земельного та водного кадастру. Велика проблема у розораності території, яка знаходиться у безпосередній близькості до води.

Окрім того, нинішня матеріально-технічна база у Кропивницькому не дозволяє розчистити від замулення Миколаївське водосховище.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар