На виставі “Homo Soveticus” у Кропивницькому шукатимуть ліки від “совку”

Ілюстрація

Навіщо двом чужим людям зустрічатися двічі на тиждень? Чому вони то йдуть на зустріч один до одного, то лаються? Чому у багатьох така сліпа і незрозуміла ностальгія за Радянським Союзом? Відповість на ці питання спробує дати театр “Ампулка” за допомогою вистави «HOMO SOVETIKUS. Американська комедія & радянська трагедія» у Кропивницькому, 29 листопада. Актори нагадують, що у театрі відбуваються дива і навіть найзапекліші “совкофіли” починають прозрівати.

Вистава відбудеться у театрі імені Марка Кропивницького о 18:30, повідомляє Перша електронна.

“У Максима Голенка (режисер) за плечима постановки таких вистав, як «Афродизиак», «Вій 2.0». і «Віталік». Для постановки п’єси «Потерпілий Гольдінер» радянського драматурга Віктора Шендеровича потрібні були досить відомі артисти. Саме таких запросив продюсер Михайло Бондаренко. Вийшла дуже цікава робота. Актор ХГАТК їм В. А. Афанасьєва В’ячеслав Гиндин і актриса, відома після ролі у фільмі «Слуга Народу», Ольга Жуковцова зіграють американців, родом з України.

Художником вистави є Леся Головач. Її незвичайні декорації і власний стиль відрізняють Лесю від інших сучасних сценографів і театральних костюмерів.

Для написання музики до вистави запросили молоду і талановиту групу SHKLO. Музиканти грають також в епізодах вистави. Хочеться відзначити: на виставі тільки «жива музика»!

Хто переможе: комуніст Вульф Гольдінер або вчений Джейн Уотсон? А може потерпілий Володимир Семенов або мудра Женя Ровинская? Перестрілка поглядів, цінностей і життєвих позицій відбудеться на Брайтоні між двома абсолютно різними, але чимось близькими, людьми”, – йдеться в описі вистави на concert.ua.

Деталі на афіші.

Читайте також: Кіров = Голодомор: кропивницькі активісти вимагають перейменування Кіровоградської міськради

Нагадаємо, у Кропивницькому розпочався прийом кандидатур на Анти-премію «Вата року-2017», яку третій рік поспіль вручають чиновникам, ЗМІ тощо, які робили публічні заяви або демонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави. Кандидатів може пропонувати громадськість – із них журі потім обере “найяскравіших персон”, які заслуговують на анти-премію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

3 коментаря до На виставі “Homo Soveticus” у Кропивницькому шукатимуть ліки від “совку”

  1. Спрошу у автора:он пробовал обратиться к своим родителям,деду,бабушке,со словами:”совок”,HOMO SOVETIKUS? Заметил ли он,что чем хуже живеться на Украине,чем больше молодых людей ее покидают,тем ожесточеннее в стране критика советской истории?

    • Ми живемо не “НА” Україні, а ми “В” Україні. “НА..” ми посилаємо путіна 😉

      • Я пишу по-русски и потому руководствуюсь правилами русского языка.

Коментарі заборонені.