Маловисківська громада вийшла на новий етап співпраці з DOBRE

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у Маловисківську громаду приїхали представники Програми DOBRE. Наразі міська рада отримала  можливість подавати заявки на отримання фінансування власних проектів від програми DOBRE.

Про це інформує Перша електронна з посиланням на Маловисківську міськраду.

“Відвідання Маловисківської ОТГ 18 листопада керівником проекту DOBRE Беррі Рідом відкриває новий етап співпраці між радою та громадою – міська рада отримала  можливість подавати заявки на отримання фінансування  власних проектів від програми DOBRE”, – йдеться у повідомленні.

У рамках візиту представники  DOBRE відвідали міську ради та ознайомилися з роботою апарату,  виконавчого комітету, системою роботи місцевої влади та практикою співпраці з місцевими громадськими організаціями. Також американські гості оглянули об’єкти інфраструктури, на розвиток яких  міською радою протягом 2015 – 2017 років було залучено кошти з місцевого та державного бюджету – ДНЗ «Ромашку», міський спортивний стадіон «КОЛОС»,  Маловисківську ЗШ №3, міський парк.

IMG_7042_JPG_pagespeed_ce_FTn_Iio_Rz_Eu

“Гості високо оцінили намагання керівництва міської ради створити в короткі терміни комфортні умови для проживання мешканців на території підпорядкованих населених пунктів, в тому числі і сільських,  та побажали успіхів у подальшій роботі”, – пише прес-служба міськради.

IMG_7040_JPG_pagespeed_ce_MNer_Phi8_GC

Додатково: Проект DOBRE започаткований в 2016 році Агентством США  з міжнародного розвитку у сфері розбудови місцевого самоврядування в Україні. У рамках проекту  планується надати комплексну допомогу українським громадам. На цей проект агентство США з міжнародного розвитку планує надати 50 мільйонів доларів протягом 2016-2021 років.

Маловисківську громаду у 2017 році було відібрано серед запланованих 75-ти громад України для участі у програмі. Відбір проводився на конкурсній основі –  працівниками міської ради було підготовлено заявку на участь у проекті, яка містила інформацію про соціально – економічний розвиток та місцеве врядування, за результатами якої і відбувся відбір громади у другу когорту  громад – учасниць.  Наразі укладений  меморандум про співпрацю між Програмою DOBRE та Маловисківською міською радою об’єднаної територіальної громади  про співпрацю. У рамках взаємодії  спеціалісти та керівництво міської ради приймають   участь у заходах, семінарах та тренінгах, організованими програмою DOBRE.

IMG_7049_JPG_pagespeed_ce_Fhv_LTDp_TJg

Нагадаємо, нещодавно у Києві відбувся Перший Хаб інвесторів та громад, участь у якому взяли представники трьох громад з Кіровоградщини – Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської.

Про мову цифр української децентралізації та чому важливо об’єднуватись – у Кропивницькому під час тренінгу для регіональних журналістів експерти з децентралізації говорили про найбільш інвестиційно-привабливі громади та тенденцію об’єднання в Україні.

У вересні на відкриття модернізованого спортивного майданчика на Кіровоградщину приїздив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід. Це короткостроковий проект, але, за словами Беррі Ріда, він сподівається на те, що у майбутньому вони будуть працювати з успішними громадами Кіровоградщини над довготерміновими і великими проектами.

Нагадаємо також, на Кіровоградщину приїхали представники Дніпровського офісу Програми DOBRE, які презентувати результати оцінки спроможності місцевої влади та вручити головам громад-партнерів протоколи про співпрацю. Серед них – Мала Виска.

Крім того, у місті Мала Виска відбувся молодіжний Meetup об‘єднаних територіальних громад Кіровоградщини – Маловисківської, Бобринецької та Новоукраїнської. Це подія, яку можна описати чотирма словами: роби, вчись, ділись, змінюй. Її завдання – надати людям прості і зрозумілі інструменти для вирішення певного питання.

Як зробити невеличке місто впізнаваним, показати його принади місцевим мешканцям, з допомогою сучасних технологій зафіксувати історію краю – у Малій Висці на Кіровоградщині почали розробку брендбуку. Наразі вже створили пілотний проект, який винесли на обговорення місцевих мешканців, і після остаточного “відшліфування” матеріалів Мала Виска матиме власну візуальну ідентифікацію.


Директор USAID DOBRE Беррі Рід на Кіровоградщині: Для успішних громад ми запустимо довготривалі проекти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар