Рух відремонтованим мостом у напрямку Дніпра відкрили в Олександрії

фото: Прес-служба САД у Кіровоградській області

Із 17 листопада рух транспорту на шляхопроводі по дорозі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине в Олександрії відкрито. Півроку на цьому мосту рух транспорту був закритим. Водії, що прямували у сторону м. Дніпро були змушені об’їздити кілька кілометрів через масштабні ремонтні роботи на цьому шляхопроводі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на прес-службу Служби автомобільних доріг Кіровоградщини.

“Надзвичайно важливо відкрити тут рух транспорту до зими. Так, ще залишається якийсь сегмент робіт, які ми будемо продовжувати певний час, та їздити по шляхопроводу буде безпечно, – пояснює начальник Служби автодоріг у Кіровоградської області Вадим Коюденко. – До грудня ми плануємо встановити перильне огородження та сучасне освітлення, що знизить рівень аварійності в даному місці”.

Нагадаємо, на замовлення Служби автодоріг ТОВ «Мостобудівельний загін-112» виконує поточний середній ремонт шляхопроводу в Олександрії на відрізку дороги державного значення М-04. В рамках ремонту укріпили основу, замінили балки, прогонові будови, заново залили міцним цементобетоном, провели гідроізоляцію та влаштували два шари асфальтобетону – вирівнюючий у 8 сантиметрів та 5-сантиметровий шар ЩМА. Вже встановили бар’єрне огородження і днями завершиться монтаж перильного огородження.

Як зазначив Вадим Коюденко, спочатку проект не передбачав встановлення освітлення на шляхопроводі, та він ініціював скорегувати проект і внести в нього монтаж ліхтарів, що живитимуться від сонячної енергії.

“Ми обрали пріоритетом безпеку і всю свою роботу бачимо лише через призму безпечності. Це, в першу чергу, якість робіт, і освітлення, і сучасна фарба чи пластик, якими наноситься розмітка, і нові дорожні знаки з підсвіткою біля пішоходних переходів… Тому ми з проектантами погодили встановлення сучасних ліхтарів на шляхопроводі, що, хоча й здорожччали проект майже на 400 тисяч гривень, зроблять проїзд набагато безпечнішим”, – додав начальник Служби.

Початкова вартість проекту склала 7,7 мільйонів гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар