Голова Новоукраїнської ОТГ презентував молодіжну політику громади на парламентських слуханнях

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

«Нічого для молоді – без молоді», – саме під таким девізом презентував досвід впровадження молодіжної політики в умовах децентралізації Новоукраїнський міський голова, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександр Корінний на парламентських слуханнях за темою: “Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації”.

Як повідомляє сайт Новоукраїнської міськради, у своєму виступі Олександр Корінний інформував про приклади роботи із молоддю у Лиманській, Баранівській, Мареф’янській, Тульчинській об’єднаних територіальних громадах та, зокрема, зупинився на  успішних прикладах співпраці влади і молоді у Новоукраїнській ОТГ: Центр розвитку ініціатив молоді Новоукраїнської громади, реалізований проект молодіжної ініціативи “Баскет”, нещодавній успіх  Школи дебатів. Міська влада не лише працює над реалізацією молодіжних проектів, а й залучає молодь до управлінської та аналітичної діяльності: 30% представників молоді увійшли до складу Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку громади, а 25 % – до складу Громадської ради –  дорадчого органу при Новоукраїнському міському голові.

“Олександр Олександрович  окреслив проблеми реалізації молодіжної політики та надав свою експертну позицію щодо подальшого розвитку молодіжного середовища –  та зазначив шляхи їх вирішення. Першочергові з них – створення структури та підготовка кадрів для роботи у структурних підрозділах, які втілюватимуть у реальність молодіжну політику. Також важливим є популяризація успішних кейсів по залученню молоді до активної діяльності в громадах.

Вцілому  у парламентських слуханнях узяли участь понад 400 осіб: представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрації, територіальних громад, всеукраїнських молодіжних та дитячих організацій, студентська молодь”, – йдеться повідомленні прес-служби міськради.

За результатами слухань Верховна Рада готуватиме відповідні рекомендації, що сприятимуть ефективній реалізації молодіжної політики у громадах.

Від ідеї до втілення: як створювалася та розвивалася Новоукраїнська об’єднана територіальна громада

Поширити:

Залишити коментар:

коментар