Бойовиків, через яких загинула група спецпризначенців 3 полку, заочно судитимуть у Кропивницькому

© avideon.fr

Вищий спеціалізований суд України розглянув та задовольнив клопотання адвокатки Олени Яркіної, яка представляє інтереси військовослужбовців 3-го окремого полку спецпризначення з Кропивницького та їх рідних, про перенесення слухань справи відносно чотирьох учасників бандформувань так званої “ДНР” (Новікова, Кіма, Бoрисова, Біркова), підозрюваних у розстрілі 10 спецпризначенців влітку 2014 року. Оскільки злочинців не вдалося впіймати, їх судитимуть заочно.

Про це йдеться на сторінці 3 полку у Facebook, повідомляє Перша електронна.

На засіданні були присутні побратими військовослужбовців, які загинули у Латишевому, представники громадського сектору та ЗМІ.

“Я дуже задоволена рішенням суду, адже колегія суддів дослухалась до наших аргументів та винесла виважене та логічне рішення. Тепер засідання відбуватимуться у Кропивницькому і всі жителі міста, бойові побратими та рідні загиблих зможуть відвідувати судові засідання”, – говорить адвокатка.

По цьому кримінальному провадженню потерпілими визнано 23 особи, з яких 9 осіб – це військовослужбовці, які залишились живими, п’ятеро з яких пройшли через полон незаконних збройних формувань на території непідконтрольній Україні, інші – це матері, батьки, дружини та близькі родичі загиблих 10 військовослужбовців.

Більшість потерпілих проживають у Кропивницькому та Кіровоградській області. Їм було складно щоразу їздити до Бердянська, тим паче, що деякі батьки вбитих спецназівців похилого віку і у важкому моральному стані.

Відтак, тепер слухання у справі відбуватимуться в Ленінському районному суді Кропивницького.

Зазначимо, в аналогічному клопотанні по справі Бутрименка, розгляд якого відбувся без розголосу і слухачів, ВССУ відмовив.


Читайте також: Три роки тому через зрадника загинула група спецпризначенців: у Кропивницькому вшанували пам’ять героїв

Нагадаємо, у липні 2016 року на Донеччині затримали прихильника терористів з ДНР, через якого 29 липня 2014 року біля с. Латишеве Донецької області загинула група бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення. Чоловіка судять у Запоріжжі. Вищий спеціалізований суд України відмовився переносити розгляд справи донецького фермера Миколи Бутрименка, якого звинувачують у терористичних діях та фінансуванні тероризму, у Кіровоградську область.

Розвідгрупа виконувала бойове завдання з рятування пілотів збитого літака в районі міста Сніжне Донецької області.

Встановлено, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ.

Місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напряму міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся у супроводі не менш нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконно збройного формування терористичної організації «ДНР». У результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон.

Зокрема, у тому бою загинули бійці кропивницького 3-го полку спецпризначення: старший солдат Сергій Гришин, старший солдат Лев Панков, капітан Тарас Карпа, старшина Олексій Глобенко, старшина Андрій Шершень, старший солдат Ярослав Шимчик, капітан Кирило Андреєнко, підполковник Сергій Лисенко, старший солдат Роман Рикалов та сержант Анатолій Бузуляк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар