Командира кропивницького стрілецького взводу засудили за дизертирсво

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Командира стрілецького взводу стрілецького батальйону військової частини 3011 Нацгвардії, яка дислокується у Кропивницькому, цього тижня засудили за те, що він не повернувся до роботи після лікування. А отже – став дизертиром.

Таку інформацію оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень 11 жовтня, інформує Перша електронна.

“…діючи всупереч інтересам служби та наведеним вище вимогам Статутів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння та передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання у вигляді нез’явлення вчасно на службу з лікувального закладу без поважних причин, в умовах особливого періоду, будучи придатним для проходження військової служби 20.08.2017 року вирішив не з’являтись на службу”, – йдеться у повідомленні.

Також, за даними реєстру, капітан близько місяця не повертався з лікувального закладу до військової частини:

“…проводячи службовий час на власний розсуд за адресою місця свого проживання та інших місцях, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби”.

Під час розслідування підозрюваний уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, з урахуванням якої, військовому винесли вирок:

“Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

На підставі ст.75 КК України від відбування призначеного покарання звільнити з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Згідно зі ст.76 КК України протягом іспитового строку покласти на ОСОБА_1 обов’язки:

– періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

– повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

– не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар