Дві смерті у день весілля: суд 1,5 роки вивчав матеріали справи

Сьогодні, 3 жовтня, у Кіровському райсуді Кропивницького завершили розгляд матеріалів у справі Вадима Данилова – ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, а 11-річний хлопчик отримав важкі травми. 1,5 роки вже тривають судові тяжби по цій справі, і лише зараз суд почне заслуховувати покази свідків.

Сьогодні суддя Руслан Бурко за участі обох сторін процесу завершив розгляд останніх 4-х томів матеріалів справи. Усього їх 8.

Вивчивши усі наявні матеріали по справі, суддя узгодив із сторонами процесу дату наступного засідання – 10 жовтня. Під час цього засідання нарешті почнуть заслуховувати покази свідків.

У Кіровскому райсуді справу слухають вже 1,5 роки. Спочатку в засіданні головував суддя Євген Романюк, але у 2017 році він покинув роботу судді і подався в адвокатуру. Справу відтоді слухає суддя Руслан Бурко. Засідання декілька разів переносилися через неявку адвоката Данилова.


92195c2e7e34fbdaf6f0f1183a5f14edНагадаємо, 21 червня 2015 року, після свого весілля, молодята їхали до готелю. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

І ось вже протягом 1,5 року суд не може розпочати розгляд справи по суті.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

Поширити:

Залишити коментар:

коментар