Про героїв-спецпризначенців для шкіл Кіровоградщини підготували плакати

4 700 плакатів з інформацією про 47 героїв третього окремого полку спецпризначення, які загинули під час проведення АТО, найближчим часом розійдуться школами та держустановами міста та області. Ініціаторами та виконавцями стали військові та волонтери.

Інформує Перша електронна з посиланням на паблік 3-й окремий полк спеціального призначення – неофіційна сторінка.

За словами заступника командира 3 оп СпП по роботі з особовим складом Сергія Францішкевича, ідея поширити інформаційні плакати виникла давно і зараз її вдалося реалізувати.

«Ми плануємо поширити ці плакати по вишах, школах, по районних та місцевих адміністраціях», – говорить заступник командира.

Поліграфія виготовлена коштом Міністерства оборони України та волонтерів, загалом це 4 700 плакатів. Окрім фотографій, на них вказані анкетні данні військовослужбовців, позивні, військові звання, посади і короткі біографічні довідки.

“Мета цих листівок – нагадування людям, щоб вони не забували про хлопців. Щоб діти пам’ятали і бачили завдячуючи кому у них мирне небо над головою і мир та спокій в місті, в якому вони живуть”, – говорить Сергій Францішкевич.

Плакати розповсюдять вже найближчим часом через управління освіти.

Нагадаємо, кропивницький 3-й окремий полк спецпризначення долучився до світового флешмобу #22PushupChallenge, який має за мету підтримати учасників бойових дій з посттравматичним синдромом.

Легендарні спецпризначенці на чолі з командиром полку Олександром Трепаком відтиснулись 22 рази і передали естафету Управлінню Сил спеціальних операцій України та особисто командувачу ССО генерал-майору Ігорю Луньову, а також ССО Естонії, Литви та Латвії і ДУК “Правий сектор” та особисто командиру 5 батальйону ДУК.

Також 7 вересня, у День воєнної розвідки кропивницькі спецпризначенці влаштували спортивні змагання. Під керівництвом фахівців спортивного клубу “Динамо” команди військових змагалися у естафеті, яка складалася з різних етапів – спортивних та військових.

Того ж дня, кропивницькі спецпризначенці продемонстрували представникам преси, чим нині забезпечений підрозділ, у якій амуніції, з якою зброєю та спорядженням наші славетні “кіборги” боронять Україну від наступу агресора.

Обмундирування бійця 3-го полку сьогодні дуже відрізняється від того, яким були забезпечені військові на початку бойових дій на території України.

На сьогодні спецпризначенці використовують декілька варіантів сучасної зручної військової форми, в залежності від характеру завдань, які виконує боєць, кевларові каски з пристроями нічного бачення, сучасні розвантажувальні жилети, CamelBak, якісна оптика, безбілотні пристої спостереження, надійні бронежилети, медичні рюкзаки, обладнані всім, щоб медики мали змогу реанімувати найважчого пораненого прямо на полі бою, тактичні окуляри, сучасні засоби зв’язку, модернізована зброя – усім цим зараз забезпечені наші “кіборги”.

Зазначимо, що 14 вересня, військовослужбовці третього окремого полку спеціального призначення отримали почесні відзнаки Президента України Петра Порошенка «За участь в Антитерористичній операції». Відзнаки з рук командира зведеного загону 3 оп СпП отримали військовослужбовці, які проявили себе під час бойових дій та нині перебувають в зоні проведення АТО. Разом з відзнакою, нагороджені отримали почесні грамоти.

Окрім того, у відремонтовану казарму кропивницьких спецпризначенців заселятимуть після 14 жовтня.

Хочеш миру – готуйся до війни. Як за час АТО змінилося озброєння кропивницьких спецпризначенців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар