Кропивницькі школярки викупили лоша від смерті

У Кропивницькому школярки врятували піврічне лоша від загибелі. Колишній власник здав тваринку на забій м’ясопереробному заводу. Однак, за нього заступилися волонтери та оголосили терміновий збір викупу. За добу потрібно було зібрати 8 тисяч гривень

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “Подробности“.

“Врятувати лоша: ціна питання – вісім тисяч гривень, часу – лише два дні”,-  такий пост розмістила у себе на сторінці мешканка Кропивницького.

У іншому випадку тварину відправили б на бійню. Колишній власник здав піврічну жеребицю на забій місцевому м’ясопереробному заводу. Першою пост в Інтернеті про заклик врятувати тварину прочитала шістнадцятирічна Влада і розповіла про це своїй подрузі. Подруга Влади – Поліна тоді по допомогу одразу звернулася до батьків. Родина мешкає в приватному секторі і вже має серед домашніх тварин поні. Як дати раду з таким домашнім улюбленцем – Поліна знає добре. Адже 6 років дівчина професійно займається верховою їздою.

Наразі родина Поліни облаштовує стайню для Бетті, а от зимуватиме лоша – на місцевому іподромі, де за ним професійно доглядатимуть.

Нагадаємо, у Кропивницькому комунальники планують витратити 440 тис. грн на безпритульних тварин. КП “Універсал 2005”  оголосило тендер на закупівлю послуги зі стерилізації, маркування та утримання безпритульних тварин в післяопераційний період у Кропивницькому. На це комунальники планують витратити 440 тис. грн.

Також  у Світловодську відбудеться Всеукраїнська виставка собак. У неділю, 24 вересня, о 10 ранку на міському стадіоні у Світловодську відбудеться Всеукраїнська виставка собак. У виставці візьмуть участь близько 400 учасників із більш ніж 80 порід собак.

Організація, яка займається захистом тварин, «Бім» з’явилася у 2008 році. Спочатку всі волонтери ,що кожного дня рятують десятки життів, були самі по собі. Це означає, що певної місцевості для утримання хворої або скаліченої тварини фактично не було, отже ці люди просто намагалися піклуватися про них у своїх домівках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар