Із початку року на Кіровоградщині виявили 5 викрадених автівок

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Волинь24

Протягом поточного року працівниками сервісних центрів МВС в Кіровоградській області виявили 7 транспортних засоби із підробленими ідентифікаційними номерами, 4 ТЗ викрадених на території України, та один що розшукується правоохоронними органами інших держав. Встановлено дві особи що перебувають в розшуку.

Інформує Перша електронна із посиланням на прес-службу регіонального сервісного центру МВС у Кіровоградській області.


Нагадаємо, у березні цього року через Кіровоградщину намагалися відбуксирувати автівку із підробленими номерами агрегатів.

Також навесні оперативниками обласного управління поліції, у результаті вдалої спецоперації викрито 8 учасників злочинної групи з ознаками організованості. Чоловіка діяли на території декількох областей, зокрема, на Кіровоградщині. Серед їхніх “здобутків” і крадіжки автомобілів.

У травні, на тому ж 247 кілoметрі автодoроги «Київ – Одеса» у Благoвіщенському райoні, виявили, що у транспoртного засoбу «OPEL Vectra» переварена нoмерна частина кузова, а в реєстрацiйних документах будь-які облікoві записи взагалi вiдсутні.

Наприкінці червня у Благовіщенському районі, поліцейські роти реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Ауді А-6», під керуванням 41-річного мешканця Черкащини. Як з’ясувалося, іномарка перебуває на території нашої держави з порушенням митного законодавства.

29 червня близько 2:00, патрулюючи вулицю Героїв України, інспектори помітили автомобіль Mercedes, свідоцтво про реєстрацію якого містить ознаки підробки, а номер кузова не числиться в жодній електронній базі реєстрації автомобілей.

У липні в передмісті Кропивницького в районі Завадівка правоохоронці виявили викрадений легковий автомобіль.


Як уберегтися від купівлі автівки із підробленими номерами інформує прес-служба регіонального сервісного центру МВС у Кіровоградській області.

Транспортні засоби із підробленими ідентифікаційними номерами виявляються фахівцями НДКЦ МВС під час їх огляду в сервісних центрах МВС.

Для того, щоб уберегти себе від придбання транспортного засобу із підробленими номерами кузова чи двигуна , варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.

У алгоритмі перереєстрації транспортного засобу по договору купівлі – продажу обов’язковим кроком є огляд транспортного засобу фахівцями експертної служби МВС. За бажанням власника транспортного засобу, на підставі заяви, може бути проведене експертне дослідження ідентифікаційних номері транспортного засобу.

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також при вибраковці. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є безкоштовним. Результати огляду транспортного засобу фахівцем експертної служби проставляються на заяві на проведення відповідної операції із ТЗ.

При експертному дослідженні визначається достовірність ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів, та за результатами якого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Це платна послуга і вартість її залежить від складності експертного дослідження.

Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

Оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС – є гарантією надійної купівлі авто.

За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар