На Кіровоградщині історичний табір збере молодь із усієї країни

Із 21 по 24 вересня на Кіровоградщині проходитиме Всеукраїнський табір “Розумівка – Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного ворона”. У таборі візьмуть участь 80 молодих людей із усіх областей України.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Організатори обіцяють учасникам табору насичену програму. Проводитимуться різноманітні заходи просвітницького характеру, заняття із медицини, самозахисту, спортивного орієнтування, виживання, майстер-класи від учасників АТО, відвідування музею “Холодного Яру”, Свято-Хрестовоздвиженської церкви, перегляди фільмів “Червоний” та “Холодний Яр” тощо.

Організаторами Всеукраїнського табору виступили Міністерство молоді та спорту, управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА, а також Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Нагадаємо, у квітні цього року у селі Розумівка Олександрівського району встановили пам’ятник холодноярцю Юрію Горлісу-Горському. Він був українським військовим діячем і письменником. Саме він написав книгу «Холодний Яр» і вперше розповів про подвиги холодноярських героїв та визвольні змагання 1920-х років.

А під час святкування 100-річчя Вільного козацтва в рамках фестивалю “Холодний Яр” у Розумівці відкрили пам’ятник холодноярцю Юрію Горліс-Горському. На відкриття пам’ятника приїхало близько трьох сотень людей з різних куточків України, в тому числі воїни АТО, громадські активісти, представники влади та духовенство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар