Кропивницькі активісти поскаржилися в СБУ на “пропаганду комуністичної ідеології”

Сьогодні, 7 вересня, у Кропивницькому громадські активісти подали в обласне Управління СБУ 11 заяв про випадки, які, за їхніми словами, є пропагандою комуністичної ідеології у місті. Зокрема, про досі не перейменовану міськраду.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

“Кропивницькі депутати і міський голова не виконують закон про декомунізацію. Вони не вчиняють дій аби прибрати комуністичну символіку з території міста. У нас продовжують висіти таблички зі старими назвами вулиць, стоїть пам’ятник червоноармійцям у парку, на кожній колоні міськради є герб СРСР із серпом і молотом. І таких випадків безліч”, – говорить ініціатор зібрання, голова ГО “Асоціація Політичних Наук” Дмитро Сінченко.

Такі дії депутатів активісти розцінюють як бездіяльність та пропаганду символіки комуністичного режиму.

Старший слідчий відділу слідчого відділу місцевого управління СБУ Артем Охременко прийняв та зареєстрував заяви. Згодом їх передадуть на подальший розгляд. Із аналогічними заявами активісти планують піти у Нацполіцію.

Нагадаємо, 14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 230 голосами проголосували за перейменування Кіровограда у Кропивницький. Того ж дня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав постанову.

2 серпня члени постійної комісії КМР з питань діяльності ради не підтримали питання про передачу на розгляд депутатів проект рішення щодо перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку. Активісти “АПН”, які зареєстрували аналогічну петицію, говорять, що будуть вимушені подати позов у СБУ та поліцію на депутатів міськради за пропаганду комуністичної ідеології.

Згодом,  9 серпня, депутатська комісія з питань діяльності ради, депутатської етики та Регламенту одноголосно підтримала петицію ГО “Асоціація Політичних Наук” про перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку.

Хто з депутатів міської ради не виконує Закон України про декомунізацію читайте у нашому матеріалі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар