У Білорусі знайшли останки солдата з Онуфріївського району

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Республіці Білорусь знайдено останки радянського воїна і ідентифікуючий його так званий “смертний медальйон”. Записи там видно не чітко, але пошуковці змогли прочитати прізвище на ім’я Іван Денисов, який народився 1915 року с. Василівка у Онуфріївського району Кіровоградської області.

Про це Першій електронній повідомив історик-пошуковець Василь Даценко.

За його словами, інформацію про знайдені останки передала у Кропивницький  працівниця музею з селища Мир Юлія Безносик. Історики розшукують родину військового, аби визначити місце поховання.

За інформацією, у ході пошукових робіт у селищі Мир Корелицького району Гродненської області Республіки Білорусь знайдено останки радянського воїна і ідентифікуючий його так званий “смертний медальйон”. Оскільки записи у медальйоні зроблено олівцем та пройшло понад 75 років від умовної дати загибелі воїна, ледве проглядається його прізвище та ім’я: Денисов Іван, 1915 року народження, адреса сім’ї: УРСР, Кіровоградська область, Онуфріївський р-н, с.Василівка.

“Іншої ідентифікуючої інформації про загиблого воїна немає. У Книзі пам’яті Кіровоградської області по с. Василівка Онуфріївського району Кіровоградської області значиться Денисов Іван Петрович, рік народження невідомий, про якого вказано, що він був призваний в армію у 1943 році, рядовий, загинув у бою 1 травня 1944 року у Волинській області. Ця інформація неповна, при чому вона не підтверджується даними ОБД “Меморіал”, де зосереджена уся інформація про загиблих та померлих під час Другої світової війни.

Але по ОБД “Меморіал” значиться уродженець с.Василівка Онуфріївського району Денисов Іван Петрович, 1918 року народження, гв. лейтенант, який загинув 11 листопада 1943 року і похований у Дніпропетровській області. Отже, знайдені у Білорусі останки воїна належать іншому Денисову Івану, 1915 року народження з с. Василівка Онуфріївського району.

Прошу відгукнутися усіх, хто може встановити особу загиблого земляка та його можливих родичів для вирішення питання про місце поховання загиблого воїна”, йдеться у повідомленні.

Останки воїна зберігаються у музеї “Замковий комплекс “Мир” у Гродненській області Республіки Білорусь.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар