Світловодські велосипедисти запрошують до спільних мандрівок

Фото: svetlovodsk.com.ua

У Світловодську ініціативна група велосипедистів активно пропагує спокійний та комфортний відпочинок у колі однодумців. Її учасники прагнуть об’єднати бажаючих міста та області, щоб вирушати у подорожі великою компанією.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт “Світловодськ“.

Організаторами позитивних заходів на свіжому повітрі є подружжя — Дмитро Бур і Лілія Квітка, які три роки тому свідомо переїхали у Світловодськ, бо вважають його містом, у якому ідеально поєднуються краса природи і затишок, свобода від шуму великих міст. Чоловік та дружина сповідують здоровий спосіб життя, одним із проявів якого для них є катання на велосипедах, окрім того Дмитро займається штангою, а Ліля фітнесом і танцями. Дмитро наголошує, що вони саме катаються на велосипедах, бо це не спорт, а прогулянки, відпочинок. До того ж слово “фото” у назві групи не випадкове: Дмитро протягом 25 років професійно займається фотографією, тому на згадку про подорожі в учасників гарантовано залишаться відеоматеріали і яскраві фотографії.

Хоча любов до велосипедів особиста справа, та легка вдача і відкритий характер не дозволили насолоджуватися радістю подорожей наодинці. Тому і була створена група, до якої можуть долучатися однодумці. Минулого року вона діяла у тестовому режимі, а нинішнього переросла у громадській рух, який діє вже близько 3-х місяців. За цей час було організовано більше десятка подорожей, коли виїжджали на різні дистанції.

“Були на коротких вечірніх прогулянках, а от 16 липня наш маршрут пролягав у місто Орбіта, яке знаходиться в лісі під Чигирином Черкаської області. До міста веде гарно збережена бетонна дорога (люди рідко їздять нею). Залишилось там лише дві жилі 5-поверхівки. У них є газ, світло і магазин, розташований в квартирі. Про минуле нагадує височенний реактор. В 70-х роках там планували збудувати спочатку теплоелектростанцію, згодом атомну електростанцію. Будівництво призупинилось, а місто залишилось пустувати. Та це оригінальний маршрут для мандрівок нашого формату. Загальний пробіг склав 85 км”, — розповідає Лілія.

До Орбіти світловодці вирушили не самі, а з кременчужанами, з якими познайомилися за допомогою соціальних мереж.

“Зараз у групі 8 чоловік. Будемо раді усім бажаючим, незалежно від віку, статі, статусу, а також марки двоколісного транспорту. Їдемо не швидко, тому нехай долучаються до нашої команди не лише хлопці та чоловіки, але й дівчата. Більшість маршрутів подібних поїздок пролягають поза трасою, біля моря, у полях “, — говорить Дмитро і запевняє: “Якщо в дорозі треба буде відремонтуватись, то це все запросто, маємо з собою весь необхідний ремонтний комплект”.

Днями світловодські велосипедисти разом з велосипедистами міста Кременчук планують чергову подорож до гори Пивиха, що на території Глобинського району Полтавської області. Там 28 липня відбуватиметься розважальний захід “Пивиха-фест”: ярмарок народних умільців, катання на човнах, веселі розваги і дискотека.

“Ми не хочемо, щоб світловодці казали, що у місті немає нічого цікавого… Краще нехай беруть велосипеди і рушають з нами запланованими маршрутами Світловодщини і не тільки”, — запрошує організатор Дмитро.

Читайте також: “Велокараван дружби Україна – Корея” зробив зупинку у Кропивницькому

Фото: svetlovodsk.com.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар